Τέλειο δέρμα: Πέντε συμβουλές για να είναι άψογο τον χειμώνα

Τέλειο δέρμα: Πέντε συμβουλές για να είναι άψογο τον χειμώνα Τέλειο δέρμα: Πέντε συμβουλές για να είναι άψογο τον χειμώνα

Ξηρός και κρύος αέρας, άνεμος και χιόνια μπορεί να σκάσουν το δέρμα. Συνεπώς, θα πρέπει να το προστατεύσετε πιο πολύ από το συνηθισμένο.

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση: 

Το δέρμα του προσώπου είναι σε περίοπτη θέση, έτσι, η περιποίηση του αποτελεί μονόδρομο. Το πιο σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας της φροντίδας του προσώπου είναι η καλή ενυδάτωση. Συνεπώς, αντί για μία ελαφριά ενυδατική επιλέξτε αναλόγως με τον τύπο του δέρματός σας ένα προϊόν που να συνδυάζει υαλουρονικό οξύ, κολαγόνο, ενυδατικούς παράγοντες, βιταμίνες και δείκτη αντηλιακής προστασίας.

Το τελευταίο είναι αρκετά σημαντικός παράγοντας που πολλοί δεν λαμβάνουν υπ’ όψη τους, καθώς ο ήλιος το χειμώνα είναι το ίδιο επιβλαβής για το δέρμα, όπως και το καλοκαίρι. Επειδή δεν είναι τόσο λαμπερός όπως το καλοκαίρι, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βλάψει το δέρμα μας. Συνεπώς, μην ξεχνάτε την αντηλιακή προστασία. Επίσης, μην ξεχνάτε την κρέμα νυκτός τον χειμώνα, καθώς είναι εξαιρετικής σημασίας για τα επίπεδα ενυδάτωσης τις κρύες ημέρες

Διατηρήστε απαλή την επιδερμίδα του σώματός σας: 

Η ενυδάτωση δεν έχει βαρύνουσα σημασία μόνο για το πρόσωπο, αλλά και για το υπόλοιπο σώμα. Ιδιαίτερα μετά το μπάνιο, που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15 λεπτά, μην σκουπίσετε εντελώς το δέρμα σας με την πετσέτα, απλά χρησιμοποίηστε την ταμποναριστά και μετά απλώστε μία ενυδατική κρέμα όσο ακόμη αυτό έχει λίγη υγρασία. Αντί μίας οποιασδήποτε λοσιόν, επιλέξτε μία κρέμα σώματος για ξηρό δέρμα με φυσικά συστατικά. Εάν θέλετε επιπλέον εντατική φροντίδα, χρησιμοποιήστε έλαια και σέρουμ, ώστε να ενισχύσετε τα επίπεδα ενυδάτωσης και να προσθέσετε λάμψη στο δέρμα. Επίσης έχουν και χαλαρωτικές ιδιότητες.

Προσοχή στα χεράκια σας: 

Το δεύτερο πιο σημαντικό κομμάτι της επιδερμίδας είναι αυτό των χεριών, που το χειμώνα εκτίθενται περισσότερο. Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάντια, όμως υπάρχουν ώρες τις ημέρας που είναι αδύνατον να κάνετε κάτι με αυτά ενώ τα φοράτε. Το δέρμα των χεριών ξηραίνεται μετά από κάθε πλύσιμο, ειδικά τώρα την περίοδο του κορωνοϊού που σε συνδυασμό με τα αντισηπτικά το ph χαλά, και συνεπώς θα πρέπει να τα προσέχετε λίγο περισσότερο. Με μία καλή κρέμα χεριών ενυδατώστε τα μετά από κάθε φορά που τα πλένετε.

Μαλακά πόδια: 

Ακόμη κι αν τα πόδια σας είναι προστατευμένα με κάλτσες και κλειστά παπούτσια, δεν σημαίνει ότι είναι και ενυδατωμένα. Μετά από κάθε μπάνιο, απλώστε ένα ενυδατικό σώματος ή την κρέμα σώματος που χρησιμοποιείτε και κάντε τους ένα απαλό μασάζ. Αυτό θα ενισχύσει την κυκλοφορία και θα σας ξεκουράσει την ίδια στιγμή. Επίσης, μία φορά την εβδομάδα καθιερώστε ένα ποδόλουτρο!

Απαλά χείλη: 

Ο χειμώνας είναι η εποχή των γιορτών και της αγάπης. Ευκαιρία δηλαδή για φιλιά. Όμως, παρόλο που φέτος τα φιλιά είναι λιγάκι απαγορευμένα ελέω πανδημίας, δεν πάει να πει ότι αφήνουμε τα χειλάκια μας στην μοίρα τους. Χρησιμοποιείστε ένα απαλό lip balm για να προστατεύσετε και να μαλακώσετε τα χείλη σας που τους κρύους μήνες σκάνε πιο εύκολα. Το ξηρό δέρμα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τις γυναίκες πάνω από 60 και ο κρύος καιρός δεν βοηθά. Χρειάζεται να ενυδατώνεστε πιο συχνά, όχι μόνο με καλλυντικά, αλλά και με πολύ νερό και σωστή διατροφή. Έτσι, θα έχετε και υπέροχο δέρμα, αλλά θα είστε και περισσότερο υγιείς!

Διαβάστε επίσης