Φρέσκο πρόσωπο στην καλοκαιρινή ζέστη

Φρέσκο πρόσωπο στην καλοκαιρινή ζέστη Φρέσκο πρόσωπο στην καλοκαιρινή ζέστη

Οι πόροι του δέρματος με τη ζέστη διαστέλλονται και παράλληλα οι ρύποι και η σκόνη κολλάνε στην επιδερμίδα με τον ιδρώτα. Ακριβώς γι’ αυτό ο καθαρισμός έχει βασικό ρόλο στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου, προκειμένου να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως η ακμή, τα μαύρα στίγματα και η υπερβολική λιπαρότητα. Από την άλλη, οι καλοκαιρινές εξορμήσεις στη θάλασσα απειλούν το δέρμα με αφυδάτωση και λεπτές ρυτίδες.

Τι πρέπει να κάνετε:

Πρωί και βράδυ κάντε καθαρισμό προσώπου επιλέγοντας προϊόντα που αφήνουν στο δέρμα αίσθηση δροσιάς και Φρέσκο πρόσωπο στην καλοκαιρινή ζέστησέβονται το υδρολιπιδικό φιλμ του.

Μια ήπια λοσιόν που θα έχετε μαζί σας για να ταμπονάρετε την επιδερμίδα όποτε χρειάζεται θα σας προστατεύσει από τα προβλήματα που προκαλεί στο δέρμα ο ιδρώτας, αλλά και θα δροσίσει το δέρμα σας αν τη χρησιμοποιήσετε μετά το προϊόν καθαρισμού.

Αν παρατηρείτε μαύρα στίγματα, χρησιμοποιήστε μια ειδική μάσκα που καθαρίζει τους πόρους ή τα ειδικά αυτοκόλλητα επιθέματα, πριν το πρόβλημα χειροτερέψει.

Ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας σας, η συχνή απολέπιση είναι απαραίτητη. Μόνο έτσι θα επιτύχετε βαθύ καθαρισμό.

Μην παραλείπετε το ενυδατικό προϊόν, ακόμη και αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα. Για 30% περισσότερη απορρόφηση απλώστε το όταν το πρόσωπο είναι ακόμη βρεγμένο από τη λοσιόν.

Εκμεταλλευτείτε τις ώρες ύπνου ενισχύοντας την προσπάθεια προσπάθεια ανανέωσης της επιδερμίδας με κρέμα νύχτας ελαφριάς υφής ή 24ωρη ενυδατική κρέμα.

Για να εξαφανίσετε ένα σπυράκι που εμφανίστηκε ξαφνικά έχετε πάντα στο νεσεσέρ σας ειδικό προϊόν που εφαρμόζεται τοπικά και μαραίνει τα σπυράκια. Αν παρόλα αυτά βρεθείτε απροετοίμαστη, απλώστε τοπικά πριν κοιμηθείτε μείγμα ροδόνερου και ντομάτας, εκτός κι αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα.

Αν λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι θυμηθείτε ότι το ιαματικό και ενυδατικό νερό μπορεί να κάνει θαύματα και είναι εύκολο και στη μεταφορά και στην εφαρμογή (δυο-τρεις ψεκασμοί αρκούν).

Αν η ζέστη ξηραίνει και ξεφλουδίζει τα χείλη σας, απλώστε κάθε βράδυ βαζελίνη και τρίψτε τα με μία πετσέτα ή με την οδοντόβουρτσα. Το πρωί πριν φύγετε απλώστε αντηλιακό προϊόν πάνω από το κραγιόν και επαναλάβετε τη χρήση όποτε είναι απαραίτητο.

Αναζητήστε προϊόντα ενισχυμένα με βιταμίνη C. Δρα επανορθωτικά βοηθώντας την επιδερμίδα που είναι διαρκώς εκτεθειμένη στον ήλιο να θεραπευθεί, αλλά και προληπτικά αποτρέποντας τις ολέθριες συνέπειες.

 

Διαβάστε επίσης