Έξι συμβουλές για καλύτερο σεξ μετά τα 50

Έξι συμβουλές για καλύτερο σεξ μετά τα 50 Έξι συμβουλές για καλύτερο σεξ μετά τα 50

Συμβουλές για να διατηρήσετε ενεργή τη σεξουαλική σας ζωή, να ενισχύσετε την απόλαυση και -γιατί όχι; – να κάνετε το καλύτερο σεξ της ζωής σας ακόμα και μετά τα 50 ή 60!

Κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας, οι αλλαγές στη ζωή μιας γυναίκας είναι πολλές. Η γονιμότητα χάνεται, οι ορμονικές αλλαγές προκαλούν διάφορα ζητήματα στην καθημερινότητα, τα παιδιά αφήνουν την οικογενειακή εστία, η γήρανση αρχίζει να κάνει ακόμα πιο εμφανή τα σημάδια της, οι γονείς πεθαίνουν. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι οι σχέσεις και οι σεξουαλικές ορμές των γυναικών περνούν σε δεύτερη μοίρα και αρχίζουν σιγά σιγά να φθίνουν. Μετά από λίγο καιρό, πολλές γυναίκες νιώθουν ότι έχουν χάσει εντελώς τη σεξουαλική τους υπόσταση.

Πώς, λοιπόν, μπορεί να αντιμετωπιστεί η πρόκληση και να ανατραπεί αυτό το συμπέρασμα; Η Αμερικανίδα γυναικολόγος Susan Hardwick-Smith, MD αναφέρει πως υπάρχουν τρόποι μια γυναίκα να κάνει το καλύτερο σεξ της ζωής της στην ηλικία των 40, 50, ακόμα και 60 ετών και άνω. Σημασία δεν έχει πώς αισθάνεται τη δεδομένη στιγμή, αλλά να αντιλαμβάνεται πως η σεξουαλική της υπόσταση δεν έχει χαθεί.

Σε σχετική έρευνα που διενήργησε, η ειδικός μελέτησε περισσότερες από 1.000 γυναίκες 45-65 ετών και ανακάλυψε ότι το 7% των γυναικών μέσης ηλικίας έχουν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και σχέσεις. Και επειδή αυτό το ποσοστό ενδεχομένως να φαίνεται μικρό, η Δρ. Hardwick-Smith προτείνει έξι τρόπους αφύπνισης της σεξουαλικότητας της γυναίκας και απόλαυσης του σεξ μετά τα 50.

1. Αλλάξτε όσα πιστεύατε για το σεξ
Για πολλούς ανθρώπους, το σεξ έχει να κάνει αποκλειστικά με τη διείσδυση. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι σημαντικότερο ρόλο -ειδικά από μια ηλικία και μετά- παίζει η κοντινή σωματική επαφή. Η σωματική επαφή είναι το κλειδί για τις υγιείς σχέσεις και η διείσδυση δεν είναι πάντα ένας ευχάριστος τρόπος έκφρασής τους. Στην πραγματικότητα, μόνο 4 από τις 10 γυναίκες έχουν τακτικά οργασμό μέσω της διείσδυσης.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα των ορμονικών και σωματικών αλλαγών που συμβαίνουν στις γυναίκες μέσης ηλικίας, η διείσδυση μπορεί να γίνει πολλές φορές δύσκολη, αν όχι αδύνατη. Υπάρχουν αναρίθμητοι τρόποι για μια γυναίκα που θέλει να εκφραστεί μέσω της σωματικής επαφής, με τη μοναδική προϋπόθεση να είναι ότι η οποιαδήποτε επιλογή ευχαριστεί και τις δύο πλευρές.

2. Θέστε σε προτεραιότητα τη σύνδεση
Καθώς μεγαλώνουμε, γίνεται όλο και δυσκολότερο να επιτευχθεί ο οργασμός και όταν αυτό αποτελεί τον τελικό στόχο, μπορεί να προκαλέσει στρες και αποσύνδεση που αποτρέπει τη σωματική οικειότητα. Αντί λοιπόν να έχετε αυτό στο μυαλό σας, επικεντρωθείτε στη σύνδεση με τον σύντροφό σας. Η διαδικασία της σύνδεσης μπορεί να είναι εξίσου απολαυστική με τον οργασμό, καθώς οι δύο σύντροφοι αναπτύσσουν και εξελίσσουν περαιτέρω τη σωματική τους οικειότητα.

3. Αναζητήστε την περιπέτεια
Οι έρευνες δείχνουν ότι ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να πετύχει μια γυναίκα τον οργασμό μετά τα 50 είναι μέσω των ερωτικών βοηθημάτων, άρα μάλλον ήρθε η ώρα να το δοκιμάστε ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη ερωτικού συντρόφου. Οι γυναίκες χρειάζονται μεγαλύτερη διέγερση καθώς μεγαλώνουν, ενώ επωφελούνται και από την ανακάλυψη νέων τύπων διέγερσης.

4. Αγαπήστε τον εαυτό σας
Ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο για τις μεσήλικες γυναίκες με ενεργή ερωτική ζωή είναι να νιώθουν άνετα με το δέρμα και το σώμα τους, να ξέρουν τι τους αρέσει και τι όχι όσον αφορά στο σεξ. Οι αλλαγές στο σώμα και τη σεξουαλική ανατομία είναι αναπόφευκτες καθώς μεγαλώνουμε, ειδικά μετά τη γέννηση των παιδιών. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποδεχθούμε αυτές τις αλλαγές και να νιώθουμε ικανοποιημένες και βαθιά συνδεδεμένες με τον εαυτό μας. Διαφορετικά, η σύνδεση με τον σύντροφο που αναφέραμε παραπάνω είναι αδύνατη.

5. Συντονιστείτε με την πνευματικότητά σας
Η έρευνα της Δρ. Hardwick-Smith επιβεβαίωσε μια σύνδεση ανάμεσα στην πνευματική κατάσταση και τη σεξουαλική ικανοποίηση. Η πνευματικότητα είναι διαφορετική στο κάθε άτομο και ποικίλλει ανάμεσα στον Θεό, τη γιόγκα, τον διαλογισμό, τη φύση. Η ουσία όλων όμως είναι η βαθιά κατανόηση της σύνδεσης με κάτι μεγαλύτερο, που βασίζεται στην αγάπη, την επικοινωνία και τη συμπόνοια. Η πικρία είναι ο νούμερο 1 παράγοντας απώλειας της λίμπιντο για τις γυναίκες, επομένως η συγχώρεση και η αποκατάσταση των σχέσεων είναι το κλειδί για υγιή, σεξουαλικά ικανοποιητική ζωή μετά τα 50.

6. Επικοινωνήστε και δείξτε το σκοπό σας
Δημιουργήστε σκόπιμα μικρές, καθημερινές στιγμές με τον σύντροφό σας ώστε να διατηρήσετε ζωντανή τη φλόγα ανάμεσά σας. Ακόμα και μια μικρή κίνηση μπορεί να κάνει τη διαφορά στα επίπεδα του πάθους. Όταν για παράδειγμα αφιερώνετε ολόκληρη την προσοχή σας στον σύντροφό σας έστω και για ένα λεπτό, σημαίνει ότι ενδιαφέρεστε για την ευτυχία του και η επικοινωνία αυτή αυξάνει την επιθυμία της σωματικής επαφής.

Διαβάστε επίσης