Glamping: Τι είναι και γιατί να το επιλέξεις

Glamping: Τι είναι και γιατί να το επιλέξεις Glamping: Τι είναι και γιατί να το επιλέξεις

Από τις παραλίες του Κατάρ μέχρι την Κένυα και από τις Σκανδιναβικές χώρες έως το Αλτιπλάνο της Βολιβίας (σ.σ. γνωστό και ως Θιβέτ της Αμερικής) το glamping γίνεται ισάξιος ανταγωνιστής των 5* ξενοδοχείων, δίνοντας νέα διάσταση στην έννοια του luxury τουρισμού. Με έπιπλα υψηλής αισθητικής αποικιακού ρυθμού τα συνήθως ξύλινης κατασκευής καταλύματα, μπορεί να διαθέτουν king-size κρεβάτια, ντουλάπες, καθιστικά με άνετους καναπέδες και τηλεόραση, ξύλινες πισίνες με ζεστό νερό και υδρομασάζ, ηλεκτρικό ρεύμα και WiFi, θέρμανση και ψύξη, μπάνιο, κουζίνα καθώς και μια πλήρη γκάμα εξοπλιστικών και διακοσμητικών ειδών, από λινά σεντόνια και βαμβακερές πετσέτες μέχρι πανάκριβα φωτιστικά και πορσελάνινα σερβίτσια. Το glamping, μεταξύ άλλων καταλυμάτων, μπορεί να σε υποδεχθεί σε safari tents, μογγολικής φιλοσοφίας yurts, δενδρόσπιτα και τροχόσπιτα ή ακόμα και σε θόλους τύπου igloo, γνωστούς και ως luxury domes.

Με την εν λόγω τουριστική τάση να έχει ξεκινήσει από την Αυστραλία και να έχει επεκταθεί στην Αμερική τουλάχιστον μια δεκαετία πριν, οι ταξιδιώτες και ιδιοκτήτες καταλυμάτων προσανατολίζονται πλέον όλο και περισσότερο σε φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις. Για του λόγου το αληθές, τα τελευταία δύο χρόνια καταγράφεται αύξηση:
– 700% στα καταλύματα στην φύση
– 600% στα ryokans (ιαπωνικού τύπου πανδοχεία από τον 8ο αιώνα μ.Χ. που βρίσκονται σε γραφικές βουνίσιες περιοχές ή κοντά στη θάλασσα)
– 155% σε καταλύματα τύπου yurt
– 133% σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα

Όσο… παράξενες ή απομακρυσμένες από την ελληνική πραγματικότητα κι αν φαντάζουν οι διακοπές σε δενδρόσπιτα και yurts, το σίγουρο είναι πως ήρθαν και Ελλάδα, δίνοντας απάντηση σε τρία μεγάλα «Γιατί να τις επιλέξεις».

1. Είναι eco – friendly
Ενώ η ενέργεια και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή και τη διαχείριση ενός ξενοδοχείου έχουν αρκετά υψηλό κόστος, τα καταφύγια glamping, σε πολλές περιπτώσεις, επωφελούνται από τα στοιχεία της φύσης ή δημιουργούνται και από ανακυκλώσιμα υλικά.
2. Ζεις μέσα στη φύση. Όχι δίπλα της.
Πώς θα σου φαινόταν αν για λίγες ημέρες ξεγλιστρούσες από την καθημερινή σου ρουτίνα και ανάσαινες μέσα στο δάσος από το πρώτο φως της μέρας; Εκεί που ο φρέσκος αέρας εισέρχεται διακριτικά στους πνεύμονες και νιώθεις να γεννιέσαι ξανά. Τίποτα πιο αναζωογονητικό, τίποτα πιο καθαρό, τίποτα πιο υγιές.
3. Οι περιπέτειες είναι αμέτρητες
Πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, rafting, γευσιγνωσία κρασιού και wildlife viewing είναι μόνο ορισμένες από τις δραστηριότητες που μπορείς να απολαύσεις στη φύση, αφού φορέσεις τα ορειβατικά σου και εξοπλιστείς με διάθεση για εξερεύνηση.

Τι λες λοιπόν για μία glamping επιλογή;

 

 

Διαβάστε επίσης