Πώς να κάνετε το μικρό μπαλκόνι σας να μοιάζει μεγαλύτερο

Πώς να κάνετε το μικρό μπαλκόνι σας να μοιάζει μεγαλύτερο

Έχει φτάσει εκείνη η εποχή του χρόνου, που η βεράντα αρχίζει και γίνεται η αγαπημένη γωνιά του σπιτιού. Τι μπορείτε να κάνετε, ωστόσο, αν αυτή είναι μικρή και ο χώρος σας περιορισμένος; Διαβάστε μερικά έξυπνα tips για το πώς μπορείτε να την διαμορφώσετε σωστά ώστε να μοιάζει μεγαλύτερη.

Διακοσμήστε κάθετα

Για να εξοικονομήσετε ζωτικό χώρο για μία καρέκλα ή ένα τραπέζι, προτιμήστε να διακοσμήσετε την βεράντα σας κατακόρυφα. Έτσι, χρησιμοποιήστε τον τοίχο ως «καμβά» και τοποθετήστε σε αυτόν οποιοδήποτε διακοσμητικό αντικείμενο θέλετε. Για παράδειγμα μπορείτε να κρεμάσετε γλάστρες, φωτάκια κ.α.

Λίγα έπιπλα και καλά

Η απλότητα είναι το κλειδί για την επιτυχία και στην συγκεκριμένη περίπτωση αποδεικνύεται πιο πρακτική από ποτέ. Μην κάνετε υπερβολές με περίτεχνα έπιπλα που πιάνουν πιο πολύ χώρο, τον οποίο στην ουσία δεν διαθέτετε. Προτιμήστε σκαμπό στη θέση των καρεκλών, τα οποία μπορούν να αποθηκευτούν και κάτω από το τραπέζι.

Έπιπλα κρεμαστά ή με ρόδες

Κρεμάστε μία καρέκλα ή ένα τραπεζάκι, έτσι ώστε με το κενό που δημιουργείται κάτω από αυτά να σας δίνεται και η εντύπωση ότι ο χώρος σας έχει μεγαλώσει. Εναλλακτική επιλογή αποτελεί ένα τραπεζάκι με ρόδες για να μετακινείται πιο εύκολα ανάλογα με την διαρρύθμιση που θέλετε να δώσετε στη βεράντα σας.

Διαβάστε επίσης