Ντύστε το σπίτι φθινοπωρινά

Ντύστε το σπίτι φθινοπωρινά Φθινόπωρο και διακόσμηση Ντύστε το σπίτι φθινοπωρινά

Το καλοκαίρι βρίσκεται πλέον πίσω μας και ημερολογιακά. Μετά από την περίοδο χάριτος που ακολουθεί τις διακοπές, όπου οι πάντες αισθάνονται υπερβολικά χαλαροί και ξέγνοιαστοι για να ασχοληθούν με οτιδήποτε, ο Σεπτέμβρης είναι εδώ για να θυμίσει το αναγκαίο διακοσμητικό φρεσκάρισμα που χρειάζεται ο προσωπικός χώρος εν όψει φθινοπώρου και στη συνέχεια του χειμώνα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη φθινοπωρινή «αναδιοργάνωση» είναι να αφήσετε πίσω οτιδήποτε καλοκαιρινό : αραχνοΰφαντα υφάσματα στους τόνους του μπλε και διάφορα μικροαντικείμενα. Εφοδιαστείτε με υφάσματα στα χρώματα της γης, του μπεζ, του καφέ και διακοσμήστε τους χώρους με αυτά. Για παράδειγμα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μαξιλάρια και τα ριχτάρια στους καναπέδες με καινούρια σε γήινες αποχρώσεις.

Ντύστε το σπίτι φθινοπωρινάΣτο μπάνιο, αφού τοποθετήσετε τα διάφορα καλοκαιρινά αναμνηστικά στην αποθήκη, βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του … μάστορα και δημιουργήστε διάφορους αποθηκευτικούς χώρους και ραφάκια, όπου θα μπορείτε να βάλετε καλλυντικά και λευκά είδη. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να αλλάξετε και την πλαστική κουρτίνα του μπάνιου, επιλέγοντας ένα φθινοπωρινό μοτίβο, το οποίο θα μπορείτε να ταιριάξετε και με την κουρτίνα του παραθύρου, αν υπάρχει.

Στην κουζίνα, τα τραπεζομάντιλα και τα λευκά είδη σε διάφορα χρώματα και σχέδια μπορούν να συνθέσουν το φθινοπωρινό σκηνικό. Μία επίσκεψη στα καταστήματα θα σας βοηθήσει να ενημερωθείτε για τις τελευταίες τάσεις της διακόσμησης.

Ντύστε το σπίτι φθινοπωρινάΣτο χώρο της κρεβατοκάμαρας, με λίγα χρήματα μπορείτε να κάνετε αριστουργήματα. Οι αλλαγές μπορούν να ξεκινήσουν από τις κουρτίνες: Αντικαταστήστε τις ανάλαφρες, αραχνοΰφαντες ή χρωματιστές, καλοκαιρινές κουρτίνες με άλλες σε πιο σκούρα χρώματα και χειμωνιάτικα υφάσματα. Επίσης, βγάλτε … από τη ναφθαλίνη ριχτάρια και couvre-lits για το κρεβάτι, σε χρώματα και υφάσματα που να ταιριάζουν περισσότερο με την εποχή.

Αυτές είναι κάποιες προτάσεις για την φθινοπωρινή ανανέωση των επιμέρους δωματίων της κατοικίας. Φαντασία και διάθεση είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις, για να υλοποιήσετε τις διακοσμητικές προτάσεις του φθινοπώρου, ανάλογα με το χώρο και τις ανάγκες σας.

 

Διαβάστε επίσης