Μόλις χώρισες; Αυτό το κατοικίδιο σου ταιριάζει!

Μόλις χώρισες; Αυτό το κατοικίδιο σου ταιριάζει! Μόλις χώρισες; Αυτό το κατοικίδιο σου ταιριάζει!

Τα κατοικίδια αναπληρώνουν κάπως την απουσία του πρώην συντρόφου μας προσφέροντάς μας τη δική τους συντροφικότητα.

Σίγουρα το γεγονός πως πρέπει να ζήσεις χωρίς τη παρουσία ενός ατόμου που αποτελούσε για εσένα το Α και Ω, είναι δύσκολο. Είτε ο χωρισμός ήταν συνειδητή σας επιλογή, είτε όχι, ως διαδικασία είναι άκρως επίπονη και επιφέρει ιδιαιτέρως μεγάλες συνέπειες στην ψυχοσύνθεση μας, μιας και καλούμαστε να ζήσουμε από εδώ και στο εξής μία νέα πραγματικότητα και μία καθημερινότητα πέρα ως πέρα διαφορετική.

Στη περίπτωση αυτή λοιπόν εμφανίζονται ως λύση τα κατοικίδια. Στην ουσία τείνουν να αναπληρώνουν την απουσία του ανθρώπου που πλέον χώρισαν οι δρόμοι του μαζί μας, και να μας προσφέρουν μία ζεστή συντροφικότητα.

Τι κατοικίδιο όμως πρέπει να διαλέξεις; Για να το λύσουμε αρκεί για να σκιαγραφήσουμε το χαρακτήρα σου και τη προσωπικότητα σου!

Σκύλος

Προτείνετε ως λύση κυρίως σε εκείνους και εκείνες που θέλουν να απασχολούν ιδιαιτέρως το μυαλό τους αλλά και να γεμίζουν το χρόνο τους μέσα στην ημέρα. Ο σκύλος είναι μακράν το πιο απαιτητικό κατοικίδιο, επομένως απευθύνεται σε άτομα τα οποία έχουν… μπόλικη όρεξη για να ασχοληθούν μαζί τους. Αν το άλλο σας μισό σας λείπει αρκετά και θέλετε να βρείτε τρόπο να καταναλώνετε χρόνο και να απασχολείτε το μυαλό σας, τότε σαφώς και έχετε μπροστά σας την λύση.

Γάτα

Στη περίπτωση της γάτας ισχύουν σχεδόν τα αντίστροφα όσων είπαμε σε σχέση με το σκύλο. Η γάτα προφανώς και ως κατοικίδιο είναι λιγότερο απαιτητική, αλλά παράλληλα είναι και πιο απόμακρη. Σαφέστατα και κάθε κατοικίδιο έχει τη δική του χάρη, αλλά το σύνηθες είναι οι ιδιοκτήτες σκύλων να είναι πιο ‘’δεμένοι’’ συναισθηματικά με το κατοικίδιο τους, παρά οι ιδιοκτήτες γάτας. Αν λοιπόν… χορτάσατε από συναισθηματισμό, και ψάχνετε ένα κατοικίδιο ανεξάρτητο (μπηχτή για τη σχέση σας) τότε η γάτα μοιάζει ως μία ιδανική λύση.

Κουνέλι 

Θα έλεγε κάποιος πως συνδυάζει πολλά πράγματα. Ναι μεν δεν έχει τις υποχρεώσεις που έχει ένας σκύλος, αλλά παράλληλα το διακρίνει μία τρυφερότητα. Τα κουνέλια εκπέμπουν μία γλυκύτητα, γι’ αυτό άλλωστε και είναι ιδιαιτέρως συμπαθή και στα παιδιά. Αν λοιπόν θέλετε ένα τρυφερό κατοικίδιο, αλλά συγχρόνως δίχως πολλές υποχρεώσεις τότε το κουνέλι μοιάζει μία αρκετά ‘’value’’ επιλογή.

Διαβάστε επίσης