Ανανεωθείτε μπροστά στον καθρέφτη

Ανανεωθείτε μπροστά στον καθρέφτη Ανανεωθείτε μπροστά στον καθρέφτη

Αν αποφεύγετε να κοιτάξετε στον καθρέφτη σας, είναι καιρός να αλλάξετε γνώμη. Ακολουθήστε μερικά μυστικά ομορφιάς κάνοντας ένα ευχάριστο διάλειμμα, για να ξεχάσετε το στρες και να ξαναβρείτε τη φόρμα και την ευεξία σας.

Λαμπερά μαλλιά
Για να τους ξαναδώσετε ζωντάνια, περιποιηθείτε τα με μια μάσκα. Αν κάνετε τακτικά μπράσινγκ, βαφή ή περμανάντ, χρησιμοποιήστε καλύτερα ένα θρεπτικό προϊόν, ενώ αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά χρειάζονται μια μάσκα που απορροφά το περιττό σμήγμα. Για να ενισχύσετε τη δράση της μάσκας, μπορείτε να την αφήσετε κάτω από μια ζεστή πετσέτα.

Ανανεωθείτε μπροστά στον καθρέφτηΑστραφτερό δέρμα
Διαλέξτε μια μάσκα σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Απλώνετέ την πάντα σε πολύ καθαρό και στεγνό δέρμα (αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από το στόμα και τα μάτια). Βγάλτε τη μάσκα με ένα υγρό σφουγγαράκι και τελειώστε ψεκάζοντας το πρόσωπό σας με μεταλλικό νερό. Στεγνώστε την επιδερμίδα σας καλά με ένα χαρτομάντιλο, για να μην αφυδατωθεί. Τέλος χρησιμοποιήστε τη συνηθισμένη σας κρέμα περιποίησης.

Άψογα χέρια
Πρώτα απ’ όλα, λιμάρετε τα νύχια σας, πάντα προς την ίδια κατεύθυνση, για να μην ξεφλουδίζουν. Βάλτε μετά τα δάχτυλά σας σ’ ένα μπολ με νερό και σαπούνι για πέντε λεπτά και έπειτα σπρώξτε τα πετσάκια με μια ξύλινη μπατονέτα, της οποίας θα έχετε τυλίξει την άκρη με λίγο βαμβάκι. Τελειώστε με μια στρώση από διαφανές βερνίκι για να γυαλίζουν τα νύχια σας ή με ένα βερνίκι που θα τους δίνει ένα ελαφρό και φυσικό χρώμα, ελαφρώς ροζέ, ιδανικό για τα κιτρινισμένα νύχια ή για νύχια με λεκέδες. Αν επιθυμείτε ένα πιο σοφιστικέ λουκ, χρησιμοποιήστε δύο στρώσεις χρωματιστού βερνικιού, φροντίζοντας να αφήσετε να περάσει αρκετή ώρα ενδιάμεσα, για να στεγνώσουν.

Τέλεια φρύδια
Το καλύτερο μακιγιάζ δεν μπορεί να προσφέρει λάμψη στο βλέμμα χωρίς υποστήριξη από άψογη γραμμή στα φρύδια! Το σχήμα που θα πρέπει να προτιμήσετε: μια αμβλεία γωνία, που είναι το πιο νεανικό. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να επανασχεδιάσετε σωστά τα φρύδια σας. Βουρτσίστε τα πρώτα προς την κατεύθυνση που θέλετε και μετά βγάλτε τις τρίχες που περισσεύουν, μία-μία, με το τσιμπιδάκι. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι τέλειο, μάθετε να σχεδιάζετε τα φρύδια σας με ένα ειδικό μολύβι.

Για τα μάτια σας μόνο
Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την αποτελεσματική συνταγή της κομπρέσας με δυνατό τσάι στα βλέφαρα. Αλλά υπάρχουν και ειδικά επιθέματα που φέρνουν ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, προσφέροντας δροσιά που ξεπρήζει τα βλέφαρα και χαρίζει ξεκούραστο βλέμμα. Για να ενισχύσετε τη δράση τους, συνιστάται να τα βάζετε μερικές ώρες στο ψυγείο πριν τα χρησιμοποιήσετε. Προσοχή, αν φοράτε φακούς επαφής, πρέπει οπωσδήποτε να τους βγάζετε πριν χρησιμοποιήσετε τέτοια επιθέματα.

Ανάλαφρα πόδια
Βάζετε σε λίγο χλιαρό νερό ένα προϊόν χαλαρωτικό (π.χ. με βάση λεβάντα) προτιμότερα σε μορφή αναβράζοντος δισκίου: οι φυσαλίδες που ελευθερώνονται κάνουν ένα είδος μίνι μασάζ στα πόδια, ενισχύοντας τη δράση του ποδόλουτρου. Μετά από 10 περίπου λεπτά ξεπλύνετε τα πόδια σας και σκουπίζετέ τα προσεκτικά, ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα, για να αποφύγετε τις μυκητιάσεις.

Απαλό δέρμα
Μην ξεχνάτε την απολέπιση. Το πιο πρακτικό γκομάζ: με μασάζ κάτω από το ντους. Μετά δεν είναι απαραίτητο να σαπουνιστείτε. Άλλωστε αυτό μπορεί να προκαλέσει σκάσιμο στο δέρμα σας.

Γυμναστική στο πρόσωπο
Χρησιμοποιήστε την κρέμα ημέρας αν κάνετε το μασάζ το πρωί ή την κρέμα νύχτας αν κάνετε το μασάζ βράδυ.
1 Αρχίστε βάζοντας τα χέρια σας στο μέτωπο με τα δάχτυλα πλεγμένα. Γλιστρήστε αργά τα δάχτυλά σας στα πλάγια, στο ύψος των κροτάφων. Επαναλάβετε 10 φορές.
2 Βάλτε μετά τους δείκτες σας στις δύο εσωτερικές γωνίες των ματιών σας. Μετακινήστε τους αργά προς τις εξωτερικές γωνίες. 10 φορές
3 Τέλος βάλτε τους δείκτες σας από τη μία και την άλλη πλευρά των ρουθουνιών. Γλιστρήστε τους κατά μήκος των ρυτίδων που ενώνουν τη μύτη με το στόμα. Επαναλάβετε 10 φορές.

 

Διαβάστε επίσης