Μαλλιά. Οδηγίες σωτηρίας για το χειμώνα

Μαλλιά. Οδηγίες σωτηρίας για το χειμώνα Μαλλιά. Οδηγίες σωτηρίας για το χειμώνα

Καθώς ο καιρός γίνεται όλο και πιο ψυχρός παρατηρείτε ότι τα μαλλιά σας αρχίζουν να «συμπεριφέρονται» διαφορετικά. Γίνονται πιο «ατίθασα», αρνούνται να υπακούσουν σε κανόνες styling, δείχνουν άτονα και στερούνται ζωντάνιας. Υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τα προστατεύσετε. Και εδώ θα βρείτε τα καλύτερα!

Οι ακραίες θερμοκρασίες, είτε είναι πολύ υψηλές είτε πολύ χαμηλές, αλλά και η συχνή και απότομη εναλλαγή τους — χαρακτηριστικό του χειμώνα με τη διαφορά των θερμοκρασιών μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων — είναι καταστροφικοί παράγοντες για τα μαλλιά, αφού προκαλούν την απώλεια της φυσικής τους υγρασίας. Αντί να περιμένετε την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων, αντιδράστε προληπτικά και αποφύγετε τα προβλήματα.

Τι πρέπει να προσέξετε
Μαλλιά. Οδηγίες σωτηρίας για το χειμώναΤους χειμωνιάτικους μήνες μη λούζεστε τόσο συχνά όσο το καλοκαίρι, θα προκαλέσετε ξηρότητα και θα επιδεινώσετε το πρόβλημα του στατικού ηλεκτρισμού.
– Αν χρησιμοποιείτε πιστολάκι, απλώστε πριν από τη διαδικασία ειδικό προϊόν προστασίας.
– Φροντίστε τόσο το σαμπουάν όσο και τα προϊόντα styling, να περιέχουν ενυδατικά στοιχεία.
– Τα μακριά μαλλιά έχουν ανάγκη μεγαλύτερης φροντίδας. Απλώστε από τη μέση προς την άκρη της τρίχας μερικές σταγόνες σιλικόνης πριν προχωρήσετε στο styling.
– Μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιήστε μια πλούσια θρεπτική μάσκα μαλλιών με έμφαση στην ενυδάτωση. Τυλίξτε το κεφάλι σας με ζεστή πετσέτα και αφήστε τη δέκα λεπτά, πριν ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.
-Φορέστε καπέλο στο κρύο! Προστατεύει τα μαλλιά και αποτελεί fashion statement. Σιγουρευτείτε ότι τα μαλλιά έχουν στεγνώσει εντελώς πριν το φορέσετε, ότι το καπέλο δεν σας στενεύει και ότι η σύνθεση του δεν είναι συνθετική (προκαλεί στατικό ηλεκτρισμό στα μαλλιά).
– Εφαρμόστε μια home spa θεραπεία πριν από το λούσιμο κατά της ξηροδερμίας και της ξηρότητας της τρίχας. θα χρειαστείτε 250 ml ροδόνερο, 15 ml έλαιο jojoba και 10 σταγόνες έλαια βιταμίνης Ε. Ζεσταίνετε το ροδόνερο, προσθέτετε την jojoba και τη βιταμίνη και τα βάζετε στο μπλέντερ για δύο λεπτά (υψηλή ταχύτητα). Κάνετε απαλό μασάζ στην τρίχα και το δέρμα της κεφαλής. Αφήνετε δέκα λεπτά και ξεπλένετε με ζεστό νερό.

Προβλήματα και λύσεις

Μαλλιά. Οδηγίες σωτηρίας για το χειμώναΗ χαμένη λάμψη
Καιρός να αλλάξετε προϊόντα περιποίησης. Εκείνα που ήταν ιδανικά το καλοκαίρι, είναι ακατάλληλα για το χειμώνα. Χρειάζεστε ένα σαμπουάν που περιέχει μεν ενυδατικούς παράγοντες, αλλά και καθαρίζει καλά την τρίχα από τους ρύπους και τα προϊόντα styling.

Ξηρά και εύθραυστα
Χρησιμοποιήστε το κοντίσιονερ πριν από το σαμπουάν. Αφήστε το αρκετά λεπτά να δράσει και προχωρήστε κανονικά στο λούσιμο.

Κατεστραμμένες άκρες
Μία και μόνο: κόψτε τις! Καθαρίστε τις άκρες των μαλλιών κάθε 6-8 εβδομάδες και χρησιμοποιήστε συστηματικά σιλικόνη.

Στατικός ηλεκτρισμός
Μετά το λούσιμο χρησιμοποιήστε μαλακτικό που δεν ξεβγάζεται.

Ξηροδερμία
Για την ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής συχνά οφείλεται η ξηρή ατμόσφαιρα. Επιλέξτε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν ψευδάργυρο.

Θαμπάδα
Χρησιμοποιήστε ένα ζελ με σιλικόνη πριν από το styling. Για περισσότερο φως ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας κάνει μερικές ανοιχτόχρωμες ανταύγειες.

Ατίθασα μαλλιά
Ψεκάστε τα με κοντίσιονερ που δεν ξεβγάζεται πριν από το styling. Όταν τελειώσετε – σε στεγνά μαλλιά – απλώστε μικρή ποσότητα σέρουμ λάμψης.

Ξηρές άκρες
Η λύση; Επιλέξτε ένα κοντίσιονερ πολύ πιο πλούσιο από αυτό που χρησιμοποιούσατε το καλοκαίρι και περάστε τις άκρες κάθε εβδομάδα αφήνοντας το να δράσει σαν μάσκα.

Άκρες που δεν υπακούουν
Τελειώνοντας το λούσιμο ξεβγάλτε τα μαλλιά με κρύο νερό. Αν δεν δείτε βελτίωση, ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας κάνει μια θεραπεία ενυδάτωσης.

Αφυδάτωση
Αλλάξτε τα προϊόντα περιποίησης με κάποια που έχουν ενισχυμένους ενυδατικούς παράγοντες και χρησιμοποιήστε κάθε φορά μετά το τελευταίο ξέβγαλμα αραιωμένο μηλόξιδο, που θα το αφήσετε λίγα λεπτά να δράσει και θα το ξεπλύνετε με χλιαρό (προς κρύο) νερό.

Info:
Πηγή:
Herbalcreations.gr

Διαβάστε επίσης