Συμμαζέψτε και καθαρίστε το μπάνιο σε 15 λεπτά

Συμμαζέψτε και καθαρίστε το μπάνιο σε 15 λεπτά Συμμαζέψτε και καθαρίστε το μπάνιο σε 15 λεπτά

Το μπάνιο είναι ένα δωμάτιο που όλοι προσπαθούμε να διατηρούμε όσο το δυνατόν πιο καθαρό. Και για αυτό το λόγο είναι και ένα από τα δωμάτια που καθαρίζουμε πιο συχνά από τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού μας. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να έχετε πάντοτε ένα πεντακάθαρο μπάνιο, αφιερώνοντας μόλις 15 λεπτά.

Να σημειώσουμε ότι η καλύτερη ώρα για να καθαριστεί το μπάνιο, είναι αμέσως μετά από τη στιγμή που τελειώσατε το μπάνιο σας εσείς ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς σας. Η υγρασία που έχει επικαθήσει σε όλες τις επιφάνειες του μπάνιου σας, θα κάνει το καθάρισμα πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο γρήγορο.

Συμμαζέψτε και καθαρίστε το μπάνιο σε 15 λεπτάΒήμα 1: (εξ)Οπλιστείτε
Είναι πολύ σημαντικό να έχετε όλα όσα θα χρειαστείτε πρόχειρα έτσι ώστε να αποφύγετε καθυστερήσεις και εκνευρισμό πηγαινοερχόμενη από το ένα δωμάτιο στο άλλο γιατί κάτι σας λείπει. Θα χρειαστείτε ένα καλάθι ή κουτί για να βάλετε μέσα τα άσχετα αντικείμενα, σκούπα και σφουγγαρίστρα, μία λεκάνη ρούχων, μία σακούλα σκουπιδιών, πανί ή σφουγγάρι και υγρό καθαρισμού, υγρό καθαρισμού για τη λεκάνη.

Βήμα 2: Ρούχα και πετσέτες
Συγκεντρώστε όλα τα ρούχα που είναι στο μπάνιο και θέλουν πλύσιμο. Αν είναι η κατάλληλη στιγμή, αλλάξτε τις πετσέτες και τα πατάκια. Βάλτε όλα τα άπλυτα μέσα στη λεκάνη των ρούχων, χωρίς να ασχοληθείτε περισσότερο. Απλώς βάλτε τα όλα μαζί μέσα στη λεκάνη.

Βήμα 3: Τα σκουπίδια
Πάρτε τη σακούλα των σκουπιδιών και αδειάστε το καλαθάκι του μπάνιου και τυχόν άλλα σκουπίδια, χαρτάκια, καπάκια κ.λπ. που μπορεί να υπάρχουν στο μπάνιο σας. Κάντε ένα γρήγορο έλεγχο στα σαμπουάν και τα σαπούνια που είναι ακουμπισμένα στη μπανιέρα ή το νεροχύτη σας. Αν κάτι έχει τελειώσει, πετάξτε το και αυτό στη σακούλα.

Συμμαζέψτε και καθαρίστε το μπάνιο σε 15 λεπτάΒήμα 4: Καθρέπτης
Με υγρό καθαρισμού και το πανί σας, κάντε ένα γρήγορο πέρασμα στον καθρέπτη του μπάνιου.

Βήμα 5: Νεροχύτης και μπανιέρα
Ψεκάστε το υγρό καθαρισμού στο νεροχύτη και τη μπανιέρα και αφήστε το να δράσει για λίγο. Αν έχετε ντουζιέρα, ψεκάστε και τις εσωτερικές επιφάνειες του γυαλιού. Αν χρησιμοποιείτε έτοιμα υγρά πανάκια καθαρισμού αντί για υγρό και σφουγγάρι, καθαρίστε με γρήγορες κινήσεις το νεροχύτη, τη μπανιέρα και τη ντουζιέρα.

Βήμα 6: Λεκάνη
Συμμαζέψτε και καθαρίστε το μπάνιο σε 15 λεπτάΡίξτε το υγρό καθαρισμού στο εσωτερικό της λεκάνης και αφήστε το να δράσει. Καθαρίστε με πανί και υγρό καθαρισμού ή έτοιμα υγρά πανάκια το εξωτερικό της λεκάνης χωρίς να παραλείψετε το καζανάκι και τη βάση της λεκάνης που τείνει να συγκεντρώνει τη σκόνη. Μόλις τελειώσετε πάρτε το πιγκάλ (βουρτσάκι) και τρίψτε το εσωτερικό της λεκάνης, επιμένοντας στα σημεία που το νερό δημιουργεί σκιές και άλατα.

Βήμα 7: Νεροχύτης και μπανιέρα
Επιστρέψτε στο νεροχύτη και ξεπλύνετε το υγρό καθαρισμού. Αν χρειάζεται τρίψτε με το σφουγγάρι τα σημεία που έχει επιμείνει κάποιος λεκές. Κάντε το ίδιο για τη μπανιέρα και τη ντουζιέρα. Αν στο βήμα 5 χρησιμοποιήσατε υγρά πανάκια, παραλείψτε αυτό το βήμα.

Βήμα 8: Μαζέψτε
Ρίξτε μέσα στο κουτί σας όλα τα αντικείμενα που δεν ανήκουν στο μπάνιο. Μεταφέρετε αυτό το κουτί στην αποθήκη σας και αδειάστε τη λεκάνη με τα ρούχα στο καλάθι με τα άπλυτα. Ετοιμάστε τον κουβά και τη σφουγγαρίστρα και μαζέψτε όλον τον υπόλοιπο εξοπλισμό σας.

Βήμα 9: Σκουπίστε και σφουγγαρίστε
Κάντε ένα πολύ γρήγορο σκούπισμα και σφουγγαρίστε το πάτωμα του μπάνιου.

Βήμα 10: Τελειώσατε
Βάλτε στη θέση τους όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιήσατε και καμαρώστε το πεντακάθαρο και αστραφτερό σας μπάνιο.

Αν σας περισσέψουν λίγα λεπτά:
– Αν ολοκληρώσατε όλα τα παραπάνω σε λιγότεροΣυμμαζέψτε και καθαρίστε το μπάνιο σε 15 λεπτά από 15 λεπτά, χρησιμοποιήστε τα λίγα λεπτά που σας μένουν για να τοποθετήσετε έστω μερικά από τα πράγματα που βάλατε στο κουτί, στις θέσεις τους. Θα σας γλιτώσει λίγο χρόνο από τις αυριανές σας δουλειές.
– Και πάλι αν σας περισσεύουν λίγα λεπτά, ρίξτε μία γρήγορη ματιά μέσα στα ντουλάπια του μπάνιου για να εντοπίσετε άδεια μπουκάλια, ληγμένα φάρμακα κ.λπ. και να τα πετάξετε. Αν προλαβαίνετε, σημειώστε τι σας λείπει ώστε να το αγοράσετε στην επόμενη επίσκεψή σας στο σούπερ μάρκετ.
– Εναλλακτικά, τακτοποιήστε στα γρήγορα το συρτάρι με τα καλλυντικά σας ή το ντουλάπι με τις πετσέτες.
– Μην ξεπερνάτε τα 15 λεπτά, μπορεί ότι περισσότερο κάνετε σήμερα να σας εξασφαλίσει μία πιο εύκολη ημέρα αύριο αλλά το να συγυρίζει κανείς κάθε μέρα όλη μέρα είναι πολύ κουραστικό. Αν η δουλειά σας παρασύρει, βάλτε το χρονόμετρο της κουζίνας στην τσέπη σας και ρυθμίστε το στα 15 λεπτά.
– Πάρτε τον υπόλοιπο χρόνο για τον εαυτό σας, στο κάτω κάτω τον έχετε κερδίσει με το παραπάνω.
– Φροντίστε τα χημικά καθαριστικά να βρίσκονται πάντοτε σε σημεία που δεν μπορούν να πέσουν σε παιδικά χέρια.

Μαίρη Υφαντή
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης