Το καλοκαίρι σάς κλέβει το χρώμα; Όχι πια!

Το καλοκαίρι σας κλέβει το χρώμα; Όχι πια! Το καλοκαίρι σας κλέβει το χρώμα; Όχι πια!

Αν το καλοκαίρι είναι η εποχή της ξεκούρασης, δεν ισχύει το ίδιο και για το χρώμα των μαλλιών μας. Το καλοκαίρι, η βαφή ξεθωριάζει, η τρίχα ταλαιπωρείται, σπάει και γίνεται θαμπή. Όπως φροντίζουμε λοιπόν, το δέρμα μας από την ηλιακή ακτινοβολία, θα πρέπει να φροντίζουμε και τα μαλλιά μας, ιδιαίτερα τα βαμμένα.

Οι λύσεις είναι απλές: η συστηματική περιποίησή τους κάθε μέρα, η προστασία από τον ήλιο και το αλάτι τής θάλασσας, τα πιο φυσικά χτενίσματα και βέβαια, η επιλογή ενός τόνου που να ταιριάζει με την εποχή. Οι ξανθές μπορούν να βάψουν τα μαλλιά τους 1-2 τόνους πιο ανοιχτά για περισσότερη λάμψη, στις καστανές ταιριάζει το μελί που θα αναδείξει το μαύρισμά τους, ενώ οι κοκκινομάλλες ας διαλέγουν το πυρόξανθο που θα τους δώσει φως στο πρόσωπο.

Μικρά καλοκαιρινά μυστικά για όμορφα μαλλιά
Το καλοκαίρι σας κλέβει το χρώμα; Όχι πια!– Ο μέσος χρόνος επανάληψης τής βαφής είναι κάθε 25 μέρες, για να δείχνουν τα μαλλιά σας πάντα στο σωστό τόνο, χωρίς τις διακυμάνσεις χρώματος κατά μήκος.
– Κάθε μέρα, μετά τη θάλασσα, λούζουμε τα μαλλιά μας με ένα ειδικό σαμπουάν για να διώξουμε το αλάτι και τη σκόνη, ενυδατώνοντάς τα ταυτόχρονα.
– Το καλοκαίρι, που οι άκρες των μαλλιών -ιδίως των βαμμένων- έχουν την τάση να ξεραίνονται, το σαμπουάν δεν αρκεί για τη σωστή περιποίηση των μαλλιών σας. Γι΄ αυτό χρησιμοποιήστε 1-2 φορές την εβδομάδα, μετά το λούσιμο, μια εντατική μάσκα περιποίησης χρώματος, που θα θρέψει την τρίχα σε βάθος και θα απαλύνει την υφή της.
Το καλοκαίρι σας κλέβει το χρώμα; Όχι πια!– Επί πλέον, ειδικά στα κόκκινα μαλλιά που έχουν την τάση να αγριεύουν και να ξηραίνονται περισσότερο το καλοκαίρι, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε conditioner μετά από κάθε λούσιμο. Το conditioner λειαίνει την τρίχα και βοηθά στη συγκράτηση τού χρώματος, ώστε να μην ξεθωριάζει.
– Και φυσικά, μην ξεχνάτε ότι η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο για να έχουμε πάντα όμορφα μαλλιά. Κατ΄ αρχάς πίνετε άφθονο νερό. Βοηθά στην ενυδάτωσή τους, ενώ είναι πολύτιμος σύμμαχος μας και στο αδυνάτισμα. Ακόμα, εμπλουτίστε το καθημερινό σας διαιτολόγιο με φρούτα, σαλάτες και δροσερούς φρέσκους χυμούς. Προσπαθείτε τουλάχιστον ένα γεύμα τη μέρα να είναι μόνο αυτά. Το αποτέλεσμα θα το δείτε και στα μαλλιά και στη σιλουέτα σας.

Τι λένε οι έρευνες
Το καλοκαίρι σας κλέβει το χρώμα; Όχι πια!Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες δύο εβδομάδες έκθεσης των μαλλιών στον ήλιο προκαλούν την ίδια φθορά με αυτή που προκαλεί το στέγνωμα με το πιστολάκι σε ένα χρόνο. Οι υπέρυθρες ακτίνες διεισδύουν  στην τρίχα, την εξασθενούν, την αφυδατώνουν και ξεθωριάζουν το χρώμα της. Η φθορά ξεκινάει από τις άκρες και φτάνει μέχρι τη ρίζα.

Προστασία από τον ήλιο
Ο ήλιος έχει τις ίδιες επιπτώσεις στα μαλλιά με αυτές που έχει στο δέρμα μας, δηλαδή ξηρότητα και αφυδάτωση. Όπως φροντίζουμε λοιπόν, το δέρμα μας από την ηλιακή ακτινοβολία, θα πρέπει να φροντίζουμε και τα μαλλιά μας, ιδιαίτερα τα βαμμένα. Για προστασία, λοιπόν αλλά και για trendy look, όταν πηγαίνετε στην παραλία φοράτε πάντα καπέλο ή μπατάνα.

 

Διαβάστε επίσης