Μικρά μυστικά για πιο πλούσια μαλλιά

Μικρά μυστικά για πιο πλούσια μαλλιά Μικρά μυστικά για πιο πλούσια μαλλιά

Επειδή η υγεία των μαλλιών μας είναι κι αυτή σημαντική, δείτε μερικά έξυπνα μυστικά για να τους δώσετε τη φροντίδα που τους αξίζει.

Τα γονίδια παίζουν τεράστιο ρόλο στην εμφάνιση και στην εξέλιξη των μαλλιών μας, αλλά η διατροφή, το περιβάλλον, η μόλυνση και πολλοί άλλοι παράγοντες συμβάλλουν επίσης στην υγεία τους. Πώς θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας πλούσια και υγιή;

Περισσότερη πρωτεΐνη

Η σωστή, ισορροπημένη διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην υγεία των μαλλιών μας, και τα μαλλιά αποτελούνται κατά μεγαλύτερο ποσοστό από πρωτεΐνες. Προσθέστε στην διατροφή σας πουλερικά, ψάρια, φασόλια και αυγά.

Ψευδάργυρος

Η έλλειψη ψευδαργύρου μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση. Φροντίστε να τρώτε ξηρούς καρπούς, φρούτα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αλλά και ένα συμπλήρωμα, αν ο γιατρός σας το κρίνει αναγκαίο.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 είναι αναγκαία για πάρα πολλές λειτουργίες του οργανισμού, και η υγεία των μαλλιών μας είναι μία από αυτές. Λιναρόσπορος και ψάρια είναι οι καλύτερες πηγές, όπως και οι ξηροί καρποί.

Πόσο συχνά να λούζομαι;

Δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση, όλα έχουν να κάνουν με τις ανάγκες σας, όπως τον τύπο μαλλιών, πόσο συχνά χρησιμοποιείτε προϊόντα για styling κτλ. Για παράδειγμα, κάποιος με λιπαρά μαλλιά μπορεί να χρειαστεί λούσιμο καθημερινά, ενώ τα πιο ξηρά μαλλιά όχι τόσο συχνά.

Το σωστό σαμπουάν

Διαλέξτε το σωστό σαμπουάν και τα σωστά προϊόντα για τα μαλλιά σας, λαμβάνοντας υπόψιν τις ξεχωριστές σας ανάγκες – για παράδειγμα, αν έχετε λιπαρά μαλλιά, ή αν πάσχετε από πιτυρίδα. Και μην ξεχνάτε ότι η αυξημένη τιμή δεν σημαίνει πως το προϊόν είναι καλής ποιότητας.

Οι κανόνες του λουσίματος

Μην λούζετε τα μαλλιά σας περισσότερες από μία φορές την ημέρα. Χρησιμοποιήστε λίγο σαμπουάν, αρκετό για να καλύψει τα μαλλιά σας. Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά ζεστό ή υπερβολικά κρύο νερό. Όταν τα μαλλιά σας είναι υγρά, είναι τρεις φορές πιο εύκολο να σπάσουν, συνεπώς δεν πρέπει να τα τρίβετε με την πετσέτα πολύ έντονα, ούτε να τα βουρτσίζετε. Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη χτένα, καλύτερα.

Άλλα πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

– Όταν κάνετε πιστολάκι, ξεκινήστε με την χαμηλότερη θερμοκρασία, και αυξήστε την σταδιακά.
– Αν μπορείτε να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μόνα τους, προτιμήστε το.
– Αν χρησιμοποιείτε αξεσουάρ στα μαλλιά σας, μην τα βάζετε συνέχεια στην ίδια περιοχή, για να μην σπάνε τα μαλλιά στα ίδια σημεία συνεχώς.
– Αν βάψετε τα μαλλιά σας, επιλέξτε ένα χρώμα που να βρίσκεται κοντά στο φυσικό σας.
– Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής απαλά, για να βοηθήσετε την ανάπτυξη της τρίχας και την κυκλοφορία του αίματος.
– Κόψτε τα μαλλιά σας κάθε 10 με 12 εβδομάδες, για να προλάβετε την ψαλίδα.

Διαβάστε επίσης