Τζίντζερ: Το λάθος που κάνετε όταν το χρησιμοποιείτε στη μαγειρική

Τζίντζερ: Το λάθος που κάνετε όταν το χρησιμοποιείτε στη μαγειρική Τζίντζερ: Το λάθος που κάνετε όταν το χρησιμοποιείτε στη μαγειρική

Η προσθήκη τζίντζερ στο φαγητό είναι ένας εύκολος τρόπος για να δώσετε σπιρτόζικη γεύση σε οποιοδήποτε γεύμα.

Με οφέλη για την υγεία που κυμαίνονται από την ενίσχυση της πέψης έως την ανακούφιση της φλεγμονής, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χρησιμοποιείτε το τζίντζερ συχνά στη μαγειρική. Το μόνο πράγμα, ωστόσο, που κάνετε λάθος κάθε φορά που το προσθέτετε στο φαγητό σας είναι ότι το ξεφλουδίζετε.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμη και η φλούδα του τζίντζερ είναι βρώσιμη, επομένως το ξεφλούδισμα δεν είναι απαραίτητο. Η φλούδα του τζίντζερ στην πραγματικότητα περιέχει δύο φορές περισσότερες ωφέλιμες πολυφαινόλες από τη σάρκα και, κυρίως, μοναδικές και ξεχωριστές ενώσεις. Δεδομένου ότι το δέρμα είναι κάπως ινώδες, αυτή η τεχνική λειτουργεί καλύτερα όταν χρησιμοποιείτε το τζίντζερ σε πράγματα όπως ζωμούς ή τσάι, όταν, δηλαδή, το τζίντζερ θα κοσκινιστεί.

Άλλη μια μια συμβουλή για το ξεφλούδισμα του τζίντζερ, για εκείνες τις φορές που δεν θέλετε να νιώθετε τη υφή του στο πιάτο σας. Αντί να πιάσετε ένα μαχαίρι, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε περισσότερο από το τζίντζερ τρίβοντας το δέρμα με ένα κουτάλι, σε αντίθεση με το να το κόβετε σε φέτες με μαχαίρι ή αποφλοιωτή.

Αυτή την εποχή του χρόνου, το τζίντζερ είναι ιδιαίτερα τέλειο για τη δημιουργία ζεστών πιάτων, όπως οι σούπες, που θα βοηθήσουν, επίσης, στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Το τζίντζερ δεν είναι απλώς μια γευστική προσθήκη στο γεύμα σας. Χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια ως εργαλείο για την καταπραϋντική δράση του στομάχου λόγω των ηρεμιστικών φυτικών βιοδραστικών ιδιοτήτων του.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το ισχυρό συστατικό, λοιπόν, σε σούπες, μαγειρευτά και διάφορα ροφήματα ή smoothies που πραγματικά θα σας τονώσουν.

Διαβάστε επίσης