7 μαγειρικά τρικ που θα σας λύσουν τα χέρια στην κουζίνα

7 μαγειρικά τρικ που θα σας λύσουν τα χέρια στην κουζίνα 7 μαγειρικά τρικ που θα σας λύσουν τα χέρια στην κουζίνα

Αν τα κατάλληλα εργαλεία κάνουν τον μάστορα, τα έξυπνα τεχνάσματα δημιουργούν τις πιο επιτυχημένες συνταγές.

1. Τηγανητές τραγανές πατάτες
Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τις αφήνετε μισή ώρα πασπαλισμένες με λίγο αλάτι. Μετά τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και είναι έτοιμες για τηγάνισμα.

2. Πώς θα βράσετε ενα ραγισμένο αβγό
Τρίψτε το ραγισμένο σημείο με μια φέτα λεμόνι. Το αβγό θα βράσει χωρίς να βγει το ασπράδι στο νερό. Για καλύτερη αποτελεσματικότητα προσθέστε και λίγο ξίδι στο νερό, οπότε ακόμα κι αν το αβγό ραγίσει, το ασπράδι δεν θα βγαίνει έξω.

3. Βουτυρώστε εύκολα τις φόρμες
Βάλτε τη φόρμα για τρία λεπτά σε ζεστό φούρνο, πιάστε ένα κομμάτι βούτυρο με ένα πιρούνι και περάστε το στα τοιχώματα της φόρμας.

4. Διατηρήστε τις κρέπες ζεστές
Για να μπορέσετε να το επιτύχετε μην τις βάζετε στον φούρνο, γιατί ξεραίνονται. Βάλτε τες καλύτερα σε ένα πιάτο και τοποθετήστε το πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Σκεπάστε τες με ένα άλλο πιάτο, ανάποδα, για να διατηρηθούν ζεστές.

5. Κόψτε το ψωμί για τοστ
Όταν είναι φρέσκο το ψωμί είναι δύσκολο να το κόψετε σε φέτες. Σε αυτήν την περίπτωση φροντίστε να το βάλετε στην κατάψυξη για 30 λεπτά πριν το κάψετε σε φέτες.

6. Τάρτες τραγανές
Θέλετε η ζύμη της τάρτας σας να είναι τραγανή; Ψήστε την σε δύο χρόνους: πρώτα κανονικά και μετά, πέντε λεπτά πριν από το τέλος, βγάλτε την από τη φόρμα και βάλτε την στη σχάρα. Πριν βάλετε τα φρούτα που «βγάζουν» νερό, απλώστε μια στρώση ασπράδι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή πασπαλίστε με λίγο σιμιγδάλι. Το ασπράδι κάνει αδιάβροχη τη ζύμη, ενώ το σιμιγδάλι απορροφά την υγρασία.

7. Πώς θα στρώνετε τα γλυκά σας
Ένα γλυκό όταν πρόκειται να καλυφθεί με ένα σχετικά υγρό μείγμα, υπάρχει κίνδυνος να μουσκέψει. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα πρέπει να περνάτε πρώτα την επιφάνεια με λίγη μαρμελάδα, που θα έχει μονωτικό ρόλο.

Διαβάστε επίσης