Ποιο είναι το νούμερο ένα μυστικό συστατικό τρόφιμο των σεφ;

Ποιο είναι το νούμερο ένα μυστικό συστατικό τρόφιμο των σεφ; Ποιο είναι το νούμερο ένα μυστικό συστατικό τρόφιμο των σεφ;

Όποιος έχει προσπαθήσει να αναπαράγει μία συνταγή που δοκίμασε σε εστιατόριο διαπιστώνει συχνά ότι κάτι λείπει, πιθανότατα το μυστικό συστατικό του σεφ.

Τα μυστικά συστατικά, συνήθως βασικά στοιχεία, μπορούν να ανυψώσουν οποιοδήποτε πιάτο. Σεφ μοιράστηκαν τα κρυφά τους «χαρτιά» στον ιστότοπο Quora απαντώντας στην ερώτηση: «Ποιο είναι το νούμερο ένα μυστικό συστατικό τρόφιμο που χρησιμοποιείτε;».

Σύμφωνα με τον σεφ Ζόρδι Μπρος, υπάρχει ένα συστατικό, χωρίς το οποίο δεν μαγειρεύει – ο ζωμός.

«Είναι απαραίτητο για τη δυτική κουζίνα και για τους περισσότερους σε όλο τον κόσμο» έγραψε. Οι ζωμοί είναι απαραίτητοι για να δώσετε την κατάλληλη γεύση σε μια ποικιλία πιάτων. Αποτελούν τη βάση για διάφορες σάλτσες, για γλάσο και μια τεράστια ποικιλία άλλων παρασκευασμάτων» ανέφερε, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Independent».

Ο Μπρος δεν είναι ο μόνος σεφ που θεωρεί ότι ο ζωμός μπορεί να βελτιώσει σημαντικά ένα πιάτο.

Ένας άλλος σεφ, o Νατ Σόινι αποκάλυψε ότι το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG) είναι το μυστικό του συστατικό και ισχυρίζεται ότι το ενισχυτικό γεύσης δεν αξίζει την κακή του φήμη.

«Μισό κουταλάκι του γλυκού φέρνει πραγματική νοστιμιά κατά το μαγείρεμα στο σπίτι σας, είναι ακόμη καλύτερο από το να προσθέτετε περισσότερο αλάτι ή ζάχαρη» έγραψε. «Επίσης, η ιδέα ότι το MSG είναι επικίνδυνο για σας είναι ένας μύθος» τόνισε.

Το MSG είναι ένα αρωματικό που χρησιμοποιείται ευρέως και θεωρήθηκε αμφιλεγόμενο, αφού συνδέθηκε με παρενέργειες όπως η ναυτία και ο πόνος στο στήθος. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ το ταξινομεί ως συστατικό «γενικά αναγνωρισμένο ως ασφαλές», αλλά απαιτεί να αναγράφεται σε ετικέτες τροφίμων.

Άλλα μυστικά συστατικά των σεφ είναι η σος σόγιας, η σος ψαριού και η ζάχαρη, όπως επίσης και το ξίδι.

Σύμφωνα με τη homechef, Τσέλσι Γουεστμορλαντ το ξίδι είναι συχνά αυτό που χρειάζεται σε ένα πιάτο, όταν λείπει «κάτι» και η προσθήκη αλατιού δεν θα διορθώσει το πρόβλημα.

«Δεν είναι το αλάτι, είναι η οξύτητα που είναι αναγκαία» έγραψε.

Απαραίτητο συστατικό στα πιάτα του θεωρεί ο σεφ Ralph Oei, τη μαγιονέζα – καθώς, όπως εξηγεί προσθέτει «οξύτητα, γλυκύτητα, αλάτι και απαλότητα, χωρίς να είναι πολύ προφανής».

«Για να μετατρέψετε πραγματικά ένα πιάτο από βαρετό σε εξαιρετικό, το μόνο που χρειάζεται είναι μια δόση πρόσθετης γεύσης – από οποιοδήποτε από τα μυστικά συστατικά», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης