Σπιτική λεμονάδα

Σπιτική λεμονάδα

Σπιτική λεμονάδα

Περιγραφή

Λεμονάδα η ξεδιψαστική! Δεν υπάρχει καλύτερο αναψυκτικό από αυτήν. Απαραίτητη για τοι καλοκαίρι, αλλά και για όλο το χρόνο.

Υλικά

2 νεροπότηρα σουρωμένο φυσικό χυμό λεμονιού (φρεσκοστιμμένο από 10 μεγάλα λεμόνια)
3/4 νεροπότηρου βραστό νερό
2,5 νεροπότηρα ζάχαρη
Κομμάτια από φλούδες λεμονιών

Με μια ματιά

  • Μέθοδος: Ψύξη
  • Κουζίνα: Αμερικάνικη
  • Δυσκολία: Εύκολη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το βραστό νερό με την ζάχαρη και 3 (όχι μικρές) φλούδες από λεμόνια, πολύ καλά να διαλυθεί (3-4 λεπτά).
Αφού κρυώσει το μείγμα (νερό-ζάχαρη) προσθέτουμε τον σουρωμένο χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τον χυμό μας σε γυάλινο μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Όταν θέλουμε να πιούμε λεμονάδα, βάζουμε σε ένα ποτήρι, 1/4 από τον χυμό και το υπόλοιπο το γεμίζουμε με παγωμένο νεράκι.

Παραλλαγή: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με μέλι, η ποσότητα πάλι μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το πόσα γλυκιά θέλετε τη λεμονάδα.

Στο σερβίρισμα: Σερβίρεται με παγάκια σε μια ζεστή μέρα (να είναι φτιαγμένα πρόσφατα γιατί όταν αν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί καιρό και έχουν ξεμείνει στην κατάψυξη παίρνουν τη μυρωδιά της κατάψυξης). Αν σας αρέσει, συνοδέψτε με φύλλα δυόσμου και μια λεπτή φέτα λεμονιού.

Κατηγορίες Συνταγών