Ο πιο απλός τρόπος να καθαρίσετε τις σίτες σας

Ο πιο απλός τρόπος να καθαρίσετε τις σίτες σας Ο πιο απλός τρόπος να καθαρίσετε τις σίτες σας

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που καθαρίζουμε πιο συχνά τις σίτες στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες.

Οι σίτες είναι μια πολύ καλή λύση για το καλοκαίρι καθώς επιτρέπουν στο φως του ηλίου και στο φρέσκο αεράκι να μπαίνουν στο σπίτι, ενώ ταυτόχρονα κρατούν έξω τα έντομα.

Λόγω της θέσης τους, σκονίζονται και λερώνονται πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται συχνότερα καθάρισμα. Είναι σημαντικό λοιπόν να παραμένουν καθαρές για να μην μπαίνει στο σπίτι και σκόνη μαζί με τον αέρα.

Πώς όμως πρέπει να καθαρίζονται;  Αρχικά καλό είναι να κάνετε την διαδικασία καθαριότητας περίπου μία φορά την εβδομάδα ώστε να μην συγκεντρώνεται πολλή σκόνη,

Μπορείτε να τις καθαρίζετε είτε με ένα ξεσκονόπανο ή με την ηλεκτρική σας σκούπα. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα, φροντίστε να έχετε βάλει το μαλακό εξάρτημα βούρτσας, ενώ κάνετε απαλές κινήσεις με προσοχή να μην σκίσετε τις σίτες. Μεγάλο μέρος της συσσωρευμένης σκόνης θα εξαφανιστεί με αυτόν τον τρόπο.

Για βαθύτερο καθαρισμό, όμως, θα φτιάξετε ένα μείγμα σπρέι με νερό και σαπούνι για τα πιάτα ή νερό και ξύδι και θα το ψεκάσετε σε όλη την επιφάνεια της σίτας.

Στη συνέχεια με ένα στεγνό πανί, θα σκουπίσετε τη σίτα, αφαιρώντας το σπρέι και κάθε ανεπιθύμητη βρωμιά. Μπορείτε να ξεκινήσετε πρώτα από την εξωτερική πλευρά της σίτας και έπειτα να καταλήξετε στην εσωτερική.

Οι σίτες σας είναι πεντακάθαρες επιτρέποντας μόνο τον καθαρό αέρα να μπει στο σπίτι σας.

Διαβάστε επίσης