Πώς θα προστατέψεις τα μαλλιά σου από την ξηρότητα και τον ήλιο

Πώς θα προστατέψεις τα μαλλιά σου από την ξηρότητα και τον ήλιο Πώς θα προστατέψεις τα μαλλιά σου από την ξηρότητα και τον ήλιο

Σταρένια επιδερμίδα, ανεβασμένη διάθεση και αέρινα φορέματα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους λατρεύεις το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι όπως κάθε εποχή, έτσι και το καλοκαίρι έχει και τα αρνητικά του σημεία και κάποια από αυτά, αφορούν τα μαλλιά σου.

Ο ήλιος, η υγρασία, η σκόνη, η υψηλή θερμοκρασία και το αλάτι της θάλασσας αποδυναμώνουν και ξηραίνουν τα μαλλιά σου και την ίδια ώρα, τα κάνουν να δείχνουν άτονα και θαμπά. Για να τα προστατέψεις, λοιπόν, από την ξηρότητα και τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία και να τα βοηθήσεις να διατηρήσουν τη λάμψη τους καθόλη τη διάρκεια της «καυτής» αυτής εποχής, καλό είναι να αναλάβεις εγκαίρως δράση. Ευτυχώς, υπάρχουν ιδέες και προϊόντα που μπορούν να σε «καλύψουν». Αν τα ακολουθήσεις και τα εμπιστευτείς, δεν θα απογοητευτείς.

Οι βαφές και τα χημικά: Όπως προαναφέραμε, ο καυτός ήλιος βλάπτει την τρίχα και η ξηρότητα αποτελεί ένα συχνό καλοκαιρινό φαινόμενο. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να προσπαθήσεις να μην επιβαρύνεις επιπλέον τα μαλλιά σου με βαφές και χημικές θεραπείες κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής. Αν τα μαλλιά σου χρειάζονται επειγόντως βάψιμο, καλό είναι να το κάνεις τουλάχιστον τον Ιούνιο, όταν η θερμοκρασία δεν έχει φτάσει στα ύψη.

Το απαραίτητο conditioner και οι εντατικές θεραπείες: Αν θέλεις να έχεις υγιή και ενυδατωμένα μαλλιά και το καλοκαίρι, τότε μην ξεχνάς να εφαρμόζεις το conditioner σου κάθε φορά που λούζεσαι και να κάνεις μία εντατική θεραπεία με μία μάσκα μαλλιών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Φρόντισε απλώς να βρεις προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο των μαλλιών σου.

Η σωστή εφαρμογή του σαμπουάν: Για να αποφύγεις τις αρνητικές επιδράσεις του καλοκαιριού στην τρίχα σου, προσπάθησε επίσης να εφαρμόζεις το σαμπουάν σου με σωστό τρόπο. Δηλαδή, φρόντισε να μην το παρακάνεις με την ποσότητα και μην ξεχνάς να καθαρίζεις καλά το τριχωτό της κεφαλής.

Το superfood που δρα σαν «πολυβιταμίνη» για τα μαλλιά: Αν θέλεις να έχεις πλούσια και υγιή μαλλιά και το καλοκαίρι και να τα προστατέψεις από όλους εκείνους τους παράγοντες που τα ταλαιπωρούν, τότε σίγουρα αξίζει να βρεις το superfood που δρα σαν «πολυβιταμίνη» για την τρίχα και τη δυναμώνει. Διότι, όπως ακριβώς το σώμα σου, έτσι και τα μαλλιά σου χρειάζονται την καλύτερη «τροφή» και την καλύτερη προστασία για να διατηρούν τη φόρμα τους. Εκτός από το να ακολουθείς μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, λοιπόν, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα «superfood» προϊόντα που θα ενισχύσουν τα μαλλιά σου και θα τα βοηθήσουν να διατηρήσουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

Το κολύμπι στις πισίνες: Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να προστατέψεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι; Να φροντίσεις να μην λούζεσαι προτού πας για κολύμπι σε κάποια πισίνα. Τα χημικά στο νερό θα απομακρύνουν όλα τα φυσικά έλαια της τρίχας και θα την αποδυναμώσουν πιο εύκολα. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να φοράς πάντα σκουφάκι κολύμβησης ή να κάνεις ντους και να λούζεις τα μαλλιά σου αμέσως μόλις βγαίνεις από το νερό, προκειμένου να αφαιρείς το χλώριο.

Η θερμότητα και το styling: Ιδιαίτερα προσεκτική αξίζει να είσαι και σε ό,τι αφορά τον τρόπο που στεγνώνεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι. Προσπάθησε να μην το παρακάνεις με το σεσουάρ για τα μαλλιά και φρόντισε να αποφεύγεις όσο μπορείς την ισιωτική. Μία έξυπνη ιδέα που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις λαμπερά και περισσότερο υγιή τα μαλλιά σου αυτή την εποχή είναι το να χρησιμοποιείς ένα παλιό t-shirt αντί για πετσέτα κατά το στέγνωμα καθώς αποτελεί μία πιο απαλή επιλογή για την τρίχα.

Το αντηλιακό για τα μαλλιά: Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει το αντηλιακό για τα μαλλιά. Καλό είναι να μην το ξεχνάς, ειδικότερα κάθε φορά που πηγαίνεις στην παραλία ή όταν γνωρίζεις ότι θα βρίσκεσαι εκτεθειμένη στον ήλιο για αρκετή ώρα. Εναλλακτικά, μπορείς απλά να τυλίγεις τα μαλλιά σου με ένα στιλάτο μαντήλι. Αποτελεί μία fashion και αποτελεσματική λύση.

Το συχνό κούρεμα: Μπορεί να λατρεύεις τα μακριά μαλλιά σου όμως, όπως οι περισσότεροι κομμωτές συνιστούν, το συχνό κούρεμα, θα σε βοηθήσει να τα μακρύνεις πιο εύκολα και παράλληλα, θα τα προστατέψει. Είναι σημαντικό να καθαρίζεις τις ταλαιπωρημένες άκρες κάθε ένα μήνα, αν θέλεις τα μαλλιά σου να δείχνουν περιποιημένα και πιο υγιή.

Η σημασία της εσωτερικής ενυδάτωσης: Τέλος, καλό είναι να θυμάσαι πως και οι τροφές που καταναλώνεις διαδραματίζουν έναν άκρως σημαντικό ρόλο για την υγεία των μαλλιών σου και μπορούν να τα βοηθήσουν να καταπολεμήσουν πιο εύκολα τις αρνητικές επιδράσεις του καλοκαιριού στην τρίχα. Προσπάθησε να εντάξεις στο καθημερινό σου μενού περισσότερα φρούτα και λαχανικά και μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό και γενικά, υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να παραμένουν τα μαλλιά σου ενυδατωμένα.

Οι παράγοντες που μπορούν να ταλαιπωρήσουν και να αποδυναμώσουν την τρίχα σου το καλοκαίρι είναι σίγουρα πολλοί: Από τον ήλιο μέχρι την ατμοσφαιρική ρύπανση και από το styling ως τη θάλασσα. Φρόντισε, λοιπόν, να δώσεις την κατάλληλη προσοχή στα μαλλιά σου και να τους προσφέρεις τη φροντίδα που χρειάζονται!

Διαβάστε επίσης