Οι φίλοι μου δεν συμπαθούν το σύντροφό μου

Οι φίλοι μου δεν συμπαθούν το σύντροφό μου Οι φίλοι μου δεν συμπαθούν το σύντροφό μου

Αυτό το φαινόμενο είναι αρκετά σύνηθες. Κορίτσι γνωρίζει αγόρι, το ερωτεύεται, ζουν μία σχέση πάθους, οι φίλοι αποδοκιμάζουν γιατί κάτι δεν τους αρέσει, προσπαθούν να την πείσουν να χωρίσει επειδή ξέρουν το καλό της και κορίτσι έχει ένα κεφάλι κιμά γιατί δεν ξέρει τι να κάνει σε μία τέτοια περίπτωση.

Τι είναι αυτό που σου λένε οι φίλοι σου; Το θέμα δεν είναι να απορρίπτεις, αλλά ούτε και να καταπίνεις αμάσητο ο,τιδήποτε σου προτείνουν οι άλλοι. Αν έχεις μία φίλη που χώρισε πρόσφατα και θέλει να σε έχει όλη δική της, μήπως υπάρχει κάποιο κίνητρο πίσω από αυτό που σου λέει; Ρώτα για να μάθεις. Πού ξέρεις, μπορεί να ακούσεις κάτι που δεν είχες σκεφτεί μέχρι τώρα ή μπορεί να είναι ο τρόπος που εκείνοι βλέπουν τους ανθρώπους κι εσένα δεν σε επηρεάζει σε κάποιο βαθμό. Εξάλλου, πόσο πολύ σε ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων; Εδώ έχουμε να κάνουμε με το βαθύτερο λόγο για τον οποίο επηρεάζεσαι. Αν κάνεις πράγματα για να είσαι αρεστή στους άλλους, αν θεωρείς θρησκεία τα λόγια των φίλων σου ή φοβάσαι να τους φέρεις αντίρρηση, είναι λογικό να διχάζεσαι και να μην μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια.

Σύντροφος ή φίλοι; Αν ρωτάς εμένα, θα έλεγα κανένας. Ή και οι δύο. Υπό την έννοια ότι δεν χρειάζεται να επιλέξεις κάποιον συγκεκριμένα. Δεν είναι σουβλάκια ή πίτσα. Είναι εντελώς διαφορετικές καταστάσεις και δεν πρέπει εξαρχής να θέτεις στον εαυτό σου τέτοια διλήμματα. Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν στο σύντροφό τους όλους τους ρόλους και τις σημαντικές σχέσεις της ζωής τους. Άλλοι διαχωρίζουν πλήρως το σύντροφο από τη φιλία και ξέρουν τι θέλουν να παίρνουν από κάθε κατηγορία.

Έχεις δοκιμάσει να γεφυρώσεις το χάσμα; Να τους φέρεις σε επαφή και να δεις πώς λειτουργούν μεταξύ τους χωρίς να επεμβαίνεις. Δεν είναι απαραίτητο να γίνουν κολλητοί. Το θέμα είναι να μην σκοτώνονται. Εξάλλου, μην γελιέσαι. Αλλιώς φέρεσαι όταν είσαι μόνη με το σύντροφό σου κι αλλιώς όταν είσαι με τους φίλους σου. Κάθε ρόλος έχει τα δικά του στοιχεία και είναι απολύτως φυσιολογικό. Μήπως, στην πραγματικότητα, εσύ είσαι αυτή που δυσκολεύεται και νομίζεις ότι οι άλλοι δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους; Όπως και να’χει, κάνε αυτό που κρίνεις ως καλύτερη επιλογή. Αν χρειάζεται να είναι χωριστά κι αγαπημένοι, ας γίνει έτσι.

Γιατί επιλέγεις ανθρώπους που σε κρίνουν κι έχουν άποψη; Υπάρχει μία θεωρία που λέει ότι φίλοι είναι οι άνθρωποι που σου λένε τα στραβά σου και εγκρίνουν αν κάποιος σου ταιριάζει. Ποιος το λέει αυτό; Μήπως κάποιος που δεν έχει προσωπικότητα και επιτρέπει στους άλλους να του λένε τι να κάνει; Μόνο εσύ αποφασίζεις για τη ζωή σου και την πορεία της. Αν επέλεξες έναν άνθρωπο που φαινομενικά, δεν σου ταιριάζει, θα το κρίνεις εσύ. Μπορεί αυτό να έχεις ανάγκη τη δεδομένη χρονική στιγμή και δεν υπάρχει λόγος να απολογείσαι.

Μίλα στους φίλους σου. Το τι θεωρεί ο καθένας φιλία είναι υποκειμενικό. Εξήγησε ότι τους αγαπάς και εκτιμάς την άποψή της, αλλά είσαι ενήλικη. Η αρνητική γνώμη κάποιου βασίζεται στη δική του οπτική για τον κόσμο και μπορεί να μην έχει καμία σχέση με εσένα. Επίσης η φράση ‘για το καλό σου το λέω’ είναι επίσης ξεπερασμένη. Ο μόνος που ξέρει το καλό σου είσαι εσύ και το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει για όλους. Όπως κι εσύ δεν θα έπρεπε να ανακατεύεσαι στη δική τους ζωή (μήπως το κάνεις;), έτσι και οι άλλοι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα.

Διαβάστε επίσης