Προσοχή! οι μόνιμες σχέσεις σας… παχαίνουν

Προσοχή! οι μόνιμες σχέσεις σας... παχαίνουν Προσοχή! οι μόνιμες σχέσεις σας... παχαίνουν

Έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που κάθε παντρεμένος ξέρει καλά

Τα καλά του σοβαρού και μακροχρόνιου δεσμού είναι πολλά και αναντίρρητα, μόνο που κάθε νόμισμα έχει προφανώς δύο όψεις.

Σύμφωνα με νέα μελέτη λοιπόν του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, αυτό που όλοι παραδέχονται, πως η μόνιμη σχέση σε παχαίνει, είναι κάτι παραπάνω από αλήθεια!

Στην εξαντλητική έρευνα, οι αναλυτές εξέτασαν δεδομένα δεκαετίας από 15.000 ανθρώπους και βρήκαν πως τα ζευγάρια που διατηρούσαν ευτυχισμένες και μακροχρόνιες σχέσεις είχαν κατά μέσο όρο 5,8 κιλά παραπάνω από τους εργένηδες.

«Ο γάμος (ή οι de-facto σχέσεις) φέρνουν συζυγικές υποχρεώσεις, όπως τα τακτικά οικογενειακά γεύματα», παρατηρούν οι ερευνητές, «οι άνθρωποι καταναλώνουν συνήθως μεγαλύτερες μερίδες και περισσότερες θερμίδες όταν είναι με παρέα παρά όταν είναι μόνοι, καταλήγοντας σε αυξημένες ενεργειακές προσλήψεις».

shutterstock774024394_800

Είναι όμως και το άλλο: «Ο γάμος και η συγκατοίκηση κουβαλούν επίσης τη δυνατότητα για ενθάρρυνση ανθυγιεινών συμπεριφορών, καθώς τα ζευγάρια εκτελούν πλέον πράξεις όπως το φαγητό, η παρακολούθηση τηλεόρασης και η κατανάλωση αλκοόλ παρέα».

Τελειώνοντας, η επικεφαλής της μελέτης Dr Stephanie Schoeppe το είπε χωρίς περιστροφές στο περιοδικό «New Scientist»: «Όταν τα ζευγάρια δεν πρέπει να δείχνουν ελκυστικά και αδύνατα για να προσελκύσουν σύντροφο, τότε μπορεί να νιώσουν πιο άνετα στο να τρώνε περισσότερο ή να τρώνε περισσότερες τροφές πλούσιες σε λίπη και ζάχαρη»…

Διαβάστε επίσης