Χριστουγεννιάτικη βεράντα

Χριστουγεννιάτικη βεράντα Χριστουγεννιάτικη βεράντα

Ο στολισμός του κήπου ή της βεράντας μας είναι απαραίτητος, για να αισθανθούμε έντονα το κλίμα των Χριστουγέννων, ιδιαίτερα εάν υπάρχουν και παιδιά στην οικογένεια που περιμένουν να ζήσουν την μαγεία  των εορτών. Δεν παίζει ρόλο εάν έχουμε μικρή ή μεγάλη βεράντα ή και καθόλου, εάν μένουμε σε μονοκατοικία ή διαμέρισμα, σημασία έχει να υπάρχει καλή διάθεση και φαντασία.

Εξάλλου, είναι ευχάριστο για εμάς, να απολαμβάνουμε τη στολισμένη θέα μέσα από το ζεστό μας σπίτι (ή δίπλα στο ζεστό μας τζάκι για τους πιο τυχερούς), αλλά ευχάριστο και για τους γείτονες και τους επισκέπτες που σίγουρα θα έρθουν να μας δουν τις γιορτινές αυτές μέρες και θα θαυμάσουν τις δημιουργίες μας. Τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλα τα μπαλκόνια είναι στολισμένα, όλο και πιο νωρίς, ξεκινώντας από το Νοέμβριο οι πιο ανυπόμονοι, έστω και με απλά λαμπάκια, δίνοντας έτσι γιορτινή ατμόσφαιρα.

Στην βεράντα
Χριστουγεννιάτικη βεράνταΤο πιο απλό είναι να αγοράσετε λαμπάκια σε ειδικούς αδιάβροχους σωλήνες και να τους στερεώσετε στα κάγκελά σας. Λαμπάκια ριχτά σαν κουρτίνες μπορείτε να βάλετε στους τοίχους τις βεράντας ή ακόμα και στην μπαλκονόπορτα. Μπορείτε επίσης να τα στερεώσετε ή να τα πλέξετε επάνω σε δεντράκια και φυτά, ώστε να λαμπυρίζουν τη νύχτα. Αν τα οικονομικά σας σάς το επιτρέπουν, αγοράστε ένα μικρό δέντρο έλατου και στολίστε το. Ακόμη και μετά τα Χριστούγεννα, μπορείτε να διατηρήσετε ζωντανό το δεντράκι σας, προσφέροντάς του λιγοστή φροντίδα. Έτσι, θα το έχετε και για την επόμενη χρονιά, ακόμη μεγαλύτερο. Αυτό που επίσης δείχνει πολύ όμορφα από μακριά, είναι να στερεώσετε μια σειρά από φωτάκια γύρω από τις μπαλκονόπορτες και τις εξώπορτες, δίνοντας μια παραμυθένια διακόσμηση στο σπίτι σας. Ένας φωτισμένος άγιος Βασίλης, ένα ελαφάκι ή ένας χιονάνθρωπος, υπάρχουν και κινούμενα με ηλεκτρικό ρεύμα (τώρα πια και σε πολύ οικονομικές τιμές), θα δώσουν άλλο χαρακτήρα στη βεράντα σας. Εάν έχετε πέργκολες, μπορείτε επίσης να τις στολίσετε με φωτάκια, γιορτινές μπάλες και γιρλάντες.

Χριστουγεννιάτικη βεράνταΣτα τζάμια μπορείτε να σχεδιάσετε χριστουγεννιάτικες εικόνες, με έντονα χρώματα ή με παραστάσεις που μοιάζουν σαν να είναι φτιαγμένες από χιόνι. Για το κήπο προμηθευτείτε λαμπάκια αδιάβροχα, ειδικά για υγρασία και βροχή. Προτιμήστε να τα αγοράσετε από αξιόπιστο μαγαζί, προς αποφυγή βραχυκυκλώματος ή ηλεκτροπληξίας.

Οι επιλογές είναι πολλές. Προτιμήστε όμως χρώματα αρμονικά και αποφύγετε να μπερδέψετε όλα τα χρώματα μαζί, πράγμα που θα κάνει το στόλισμα υπερβολικό. Αν θέλετε μπορείτε να προμηθευτείτε και έναν χρονοδιακόπτη, που με τη δύση του ήλιου τα φωτάκια σας θα ανάβουν αυτόματα, ακόμα και αν δεν είστε στο σπίτι. Αν έχετε κάγκελα στον κήπο, μπορείτε να κρεμάσετε πλαστικές γιρλάντες πλέκοντας τα φωτάκια και δίνοντας έτσι μια ευχάριστη νότα στον περίβολο του σπιτιού. Στην περίπτωση που θέλετε να αποφύγετε τη διαδικασία στολισμού, υπάρχουν έτοιμα στολισμένα δέντρα για τον κήπο ή τη βεράντα σας. Ενώ φωτεινοί νάνοι, αστέρια και κρεμαστά σε γιορτινές φιγούρες, που ηχούν με το αεράκι, θα κάνουν το χώρο σας ξεχωριστό.

Διακοσμητικά κεριά και φαναράκια
Χριστουγεννιάτικη βεράνταΤα φαναράκια και τα κεριά έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες, τόσο για τον εσωτερικό, όσο και για τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα, φαναράκια φθηνά ή ακριβά κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους, με την τιμή τους να διαβαθμίζεται ανάλογα με το μέγεθός τους. Κρεμάστε τα στη βεράντα, στις σκάλες και στα κάγκελα, αλλά προσέξτε να είναι σκεπαστά για να μην σβήνουν από τον αέρα και φυσικά για αποφυγή ατυχήματος. Για τους πιο διστακτικούς, υπάρχουν φαναράκια με μπαταρίες, που δίνουν την ψευδαίσθηση της φλόγας και μπορούν να μείνουν άφοβα έξω για πολλές ώρες, χωρίς επιτήρηση. Όταν είναι όλα στολισμένα τις γιορτές, το μυαλό μας «τρέχει» στα παιδικά μας χρόνια, τότε που όλα ήταν πιο αθώα για μας και νιώθαμε πιο έντονα το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ας δημιουργήσουμε λοιπόν μια γιορτινή ατμόσφαιρα, που θα μας πάει πίσω σε παιδικές, ανέμελες εποχές και ας γίνουμε για λίγο όλοι μας παιδιά.

 

Διαβάστε επίσης