Πόσες ώρες μπορείς να αφήσεις μόνη τη γάτα σου στο σπίτι

Πόσες ώρες μπορείς να αφήσεις μόνη τη γάτα σου στο σπίτι Πόσες ώρες μπορείς να αφήσεις μόνη τη γάτα σου στο σπίτι

Πράξε σωστά για να προλάβεις το άγχος του αποχωρισμού και τον αιφνιδιασμό του κατοικίδιού σου!


Μπορεί να έχεις την εντύπωση ότι η γάτα σου αδιαφορεί για σένα, ότι δεν έχει την ανάγκη σου και ότι παραείναι ανεξάρτητη- συγκριτικά με άλλα κατοικίδια. Άρα λες… «όσο κι αν λείψω σιγά μη με αναζητήσει». Κάνεις λάθος, όμως!

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, αν λείπεις πολύ από το σπίτι- και άρα δεν σε βλέπει η γάτα σου όσο θα ήθελε- θα της δημιουργηθεί έντονα το άγχος του αποχωρισμού, θα αρχίσει να αισθάνεται μοναξιά και αυτό ίσως να έχει αντίκτυπο στη συνολική υγεία της. Ναι, αυτή είναι η αλήθεια!

Και εδώ προκύπτει το ερώτημα… Πόσο καιρό αντέχει η γάτα σου μακριά σου;
(όχι τόσo όσo νομίζεις!)

Μην αφήσεις τη γάτα σου μόνη πάνω από 48 ώρες

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι! Εννοείται πως δεν υπάρχει πρόβλημα να μείνει μόνη της η γάτα σου όσο εσύ βρίσκεσαι στη δουλειά. Μια χαρά μπορεί να τα βγάλει πέρα και χωρίς εσένα, οπότε η απουσία σου αυτή δεν πρέπει να σε αγχώνει.

Αν, όμως, θέλεις να φύγεις ένα πολυήμερο ταξίδι… πρέπει να τα σταθμίσεις καλά τα πράγματα. Κι αυτό, γιατί η γάτα σου μπορεί να αντέξει και να περάσει καλά μακριά σου από 24 ως 48 ώρες και εφόσον έχεις φροντίσει εσύ η ίδια για το νερό και τη διατροφή της αυτό το διάστημα. Λεπτό παραπάνω!

Αυτό σημαίνει πως αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις για περισσότερες από τρεις μέρες δεν ενδείκνυται να αφήσεις τη γατούλα σου ολομόναχη στο σπίτι. Θα πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που θα τη φροντίζει και θα καλύπτει το συναισθηματικό κενό της απουσίας σου.

Τι ισχύει αν έχεις νεαρό γατάκι

Σε περίπτωση που έχεις υιοθετήσει ένα πολύ μικρό γατάκι, αν δηλαδή αυτό είναι κάτω των 4 μηνών, χρειάζεται πολλή προσοχή. Δεν μπορείς να το αφήνεις μόνο του για περισσότερες από 2 ως 4 ώρες.

Αν η γάτα σου είναι 5 μηνών, μπορείς να την αφήνεις μόνη της για περίπου 5 ώρες, ενώ αν είναι 6 μηνών αντέχει μακριά σου ως και οκτώ ώρες.

Γιατί τόσο λίγο; Γιατί τα νεογέννητα γατάκια έχουν περισσότερη ανάγκη τα χάδια, την αγάπη και την παρουσία σου μέχρι να αισθανθούν ανεξάρτητα και να μη νιώθουν κάθε φορά που σε βλέπουν να φεύγεις το άγχος του αποχωρισμού.

Διαβάστε επίσης