10 μυστικά για καλύτερο ύπνο το καλοκαίρι

10 μυστικά για καλύτερο ύπνο το καλοκαίρι 10 μυστικά για καλύτερο ύπνο το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, η ζέστη είναι ανυπόφορη, ο ιδρώτας ενοχλητικός, αλλά ο ύπνος σας θα γίνει πιο άνετος από ποτέ με αυτές τις απλές συμβουλές

Αν είστε από τα άτομα που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα στον ύπνο το καλοκαίρι, τότε ανήκετε στην τυχερή μειοψηφία. Για τους υπόλοιπους, όχι και τόσο τυχερούς, οι ζεστές νύχτες των καλοκαιρινών μηνών μπορούν να γίνουν σκέτη κόλαση. Ο ιδρώτας που δεν σταματάει να τρέχει και να κολλάει στο σώμα μας, καθώς και η ζέστη που φαίνεται να επιτίθεται από παντού είναι αρκετά για να καταστρέψουν αυτό που θα έπρεπε να είναι ο γλυκός, οχτάωρος ύπνος μας.

Υπάρχουν, λοιπόν, τρόποι να κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη αυτό (και κάθε) καλοκαίρι; Μην ανησυχείτε, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να κοιμάστε με την μεγαλύτερη δυνατή άνεση, με αυτές τις πολύ απλές συμβουλές. Πάμε να τις δούμε.

Διαλέξτε βαμβάκι

Αφήστε στην άκρη κάθε άλλο ύφασμα που είχατε στο μυαλό σας για τις νύχτες που θα έχει ψύχρα. Το καλοκαίρι απαιτεί ανοιχτόχρωμα βαμβακερά σεντόνια, τα οποία μπορούν να “αναπνέουν” και να μην παγιδεύουν ακόμα περισσότερη θερμότητα.

Σεντόνια στο ψυγείο

Ανορθόδοξο, αλλά πολύ αποτελεσματικό κόλπο. Βάλτε τα σεντόνια στο ψυγείο για λίγα λεπτά πριν ξαπλώσετε, προτιμότερα μέσα σε μια πλαστική σακούλα για να μην αποκτήσουν κάποια μυρωδιά. Σίγουρα, αυτό δεν είναι ένα τέχνασμα που θα σας προσφέρει δροσιά για ολόκληρο το βράδυ, αλλά κάνει μεγάλη διαφορά τα κρίσιμα εκείνα πρώτα λεπτά.

Χαλαρώστε

Όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο. Ένα χαλαρό μπλουζάκι και το εσώρουχό σας είναι αρκετά για τον καλοκαιρινό σας ύπνο. Όσον αφορά την γύμνια; Κάποιοι λένε πως τους βοηθά να δροσίζονται, ενώ άλλοι νιώθουν πως ο ιδρώτας τους κολλάει ακόμα περισσότερο στο δέρμα, χωρίς να βρίσκει διέξοδο μέσω του υφάσματος, άρα το αφήνουμε πάνω σας.

Ψυχροί παλμοί

Θέλετε να δροσιστείτε άμεσα; Ακουμπήστε κρύες κομπρέσες πάνω στα σημεία των παλμών σας – τους καρπούς, τον λαιμό, τους αγκώνες, τους αστραγάλους και το πίσω μέρος των γονάτων.

Κοιμηθείτε μόνοι

Ζητούμε συγγνώμη από τα ζευγάρια, αλλά ο μοναχικός ύπνος είναι πολύ προτιμότερος στον καύσωνα σε σχέση με τις αγκαλιές. Αντί να κοιμάστε σε ένα ερωτικό, όμορφο κρεβάτι, η συσσωρευμένη θερμότητα θα το κάνει να μοιάζει σαν ηφαίστειο.

Ενυδατωθείτε

Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν τον ύπνο. Οι απανωτές αλλαγές πλευρού και ο ιδρώτας κατά την διάρκεια της νύχτας μας αφυδατώνουν. Επίσης, ένα κρύο ντους πριν ξαπλώσετε θα ελαττώσει την θερμοκρασία του σώματός σας, θα ξεπλύνει τον ιδρώτα και θα σας βοηθήσει να πέσετε για ύπνο νιώθοντας καλύτερα.

Κρεμάστε ένα σεντόνι

Μπορείτε να δροσίσετε το δωμάτιο πριν κοιμηθείτε με το να απλώσετε ένα βρεγμένο σεντόνι μπροστά από ένα ανοιχτό παράθυρο. Ο αέρας που θα περνάει από μέσα του θα ρίξει την θερμοκρασία του δωματίου, και θα σας είναι πιο εύκολο να χαλαρώσετε.

Μακριά από τον φούρνο

Το καλοκαίρι δεν υπάρχει ανάγκη για φαγητά που απαιτούν πολλή ώρα μαγειρέματος. Αντί να έχετε τον φούρνο ανοιχτό, προτιμήστε μια σαλάτα. Τέλος, μειώστε την ποσότητα του δείπνου σας, καθώς ο μεταβολισμός παράγει επιπλέον θερμότητα, και υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του μεταβολισμού μίας μπριζόλας και μιας φρουτοσαλάτας.

Όχι συσκευές

Οι συσκευές παράγουν θερμότητα, ακόμα και όταν είναι κλειστές. Ελαττώστε την θερμοκρασία σε ολόκληρο το σπίτι (και αποταμιεύστε ενέργεια!) βγάζοντας από την πρίζα συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε. Και, όσο δύσκολο ακούγεται, μην κοιμάστε με το κινητό να φορτίζει δίπλα σας.

Δημιουργικότητα με δημητριακά

Θέλετε μια κρύα κομπρέσα που μπορεί να σας δροσίζει μέχρι και για 30 λεπτά; Γεμίστε μια κάλτσα με ρύζι, δέστε την και τοποθετήστε την στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα.

Διαβάστε επίσης