Τι συμβαίνει στο σώμα αν δεν πλυθούμε για 2 μέρες;

Τι συμβαίνει στο σώμα αν δεν πλυθούμε για 2 μέρες; Τι συμβαίνει στο σώμα αν δεν πλυθούμε για 2 μέρες;

Το μπάνιο αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας για τους περισσότερους, όμως αν σου περάσει από το μυαλό να αφήσεις την καθαριότητά σου για αύριο επειδή βιάζεσαι, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις.

Όπως υποστηρίζει ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο TwentyTwoWords, το σώμα μας επηρεάζεται για διαφορετικούς λόγους πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε όταν δεν κάνουμε ντους για δύο μέρες συνεχόμενα, με τον πρώτο και σημαντικότερο να σχετίζεται με τα βακτήρια.

Το ανθρώπινο σώμα έχει πάνω του περίπου 1.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένων και 40 ειδών μύκητα. Και παρ’όλο που πολλά από αυτά μπορούν να δράσουν με ωφέλιμο τρόπο, τα «κακά» βακτήρια είναι αναγκαίο να απομακρύνονται με σαπούνι. Αποφεύγοντας λοιπόν το πλύσιμο του σώματος, τα κακά αυτά βακτήρια μπορούν πολύ εύκολα να βρουν πρόσβαση στα μάτια, τη μύτη και το στόμα σου και να σε κάνουν να αρρωστήσεις.

Εκτός αυτού, τα βακτήρια είναι ο βασικός παράγοντας για τη μυρωδιά του σώματος, με τα αέρια που παράγονται από τα αυτά να μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και 30 δυσάρεστες μυρωδιές από ένα μόνο σώμα.

Και αν αυτές οι πληροφορίες δεν αρκούν για να σε πείσουν να μπαίνεις καθημερινά στη ντουζιέρα, είναι σημαντικό να ξέρεις ότι το καθημερινό ντους οδηγεί σε πιο υγιές δέρμα, αφού απομακρύνει τη λιπαρότητα και εμποδίζει την εμφάνιση σπυριών. Σύμφωνα με την γιατρό Holly L. Phillips, αν φοράς ιδρωμένα ρούχα αυξάνεται η πιθανότητα ερεθισμού και μόλυνσης, και αν μετά τη γυμναστική ή την οποιαδήποτε δραστηριότητα που σε έκανε να ιδρώσεις δεν προλαβαίνεις να κάνεις μπάνιο, θα πρέπει τουλάχιστον να αλλάξεις ρούχα και να κρατήσεις καθαρές τις περιοχές στις οποίες είναι ευκολότερο να αναπτυχθούν βακτήρια (μασχάλες, πρόσωπο και ηβική περιοχή).

Αν, από την άλλη, είσαι από αυτούς που απολαμβάνουν να κάθονται στους ντους για πολλή ώρα, δυστυχώς ούτε και αυτό είναι ιδιαίτερα καλό, γιατί με αυτόν τον τρόπο απομακρύνεται η απαραίτητη λιπαρότητα από την επιδερμίδα και την αφήνει ξηρή. Τουλάχιστον όμως κανείς δε θα παραπονεθεί για τη μυρωδιά σου.

Διαβάστε επίσης