ΤΙ πρέπει να αποφεύγεις να κάνεις στα μαλλιά σου πριν τον ύπνο

ΤΙ πρέπει να αποφεύγεις να κάνεις στα μαλλιά σου πριν τον ύπνο ΤΙ πρέπει να αποφεύγεις να κάνεις στα μαλλιά σου πριν τον ύπνο

Τις μέρες του καλοκαιριού, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι προτού πέσεις για ύπνο είναι τα μαλλιά σου.

Κουρασμένη από τη ζέστη, την υπερβολική υγρασία και τα πολλά ντους μέσα στη μέρα, είναι σίγουρο ότι έχεις παραμελήσει λίγο τη φροντίδα τους. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να μην πέφτεις στις παρακάτω παγίδες κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς.

Μην κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά

Είναι ιδιαίτερα δελεαστικό τις ημέρες του καύσωνα να θες να κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά ώστε να δροσίζεσαι. Ωστόσο, αυτό μπορεί εύκολα να καταστρέψει την ποιότητα της τρίχας σου. Τα μαλλιά σου είναι πολύ πιο ευαίσθητα όταν είναι βρεγμένα ή νωπά και σπάνε πιο εύκολα. Ειδικά με την τριβή στο μαξιλάρι είναι ακόμη πιο εύκολο να φθαρούν. Γι’αυτό, όσο κι αν μισείς το πιστολάκι, φρόντισε να τα στεγνώνεις πριν τον ύπνο.

Μην ξεχνάς να τα χτενίζεις πριν τον ύπνο

Σίγουρα δεν χρειάζεται να χτενίζεσαι πολλές φορές μέσα στην ημέρα, μιας κι αυτό ευνοεί κυρίως την τριχόπτωση. Ωστόσο, είναι καλό να χτενίζεσαι λίγο πριν κοιμηθείς και να απομακρύνεις όλους τους κόμπους που έχουν δημιουργηθεί. Με μία καλή βούρτσα, τα έλαια από την κορυφή των μαλλιών θα μοιραστούν σε όλη την τρίχα κι έτσι, μάντεψε! Θα έχεις μία φυσική ενυδάτωση καθ’όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Μην χρησιμοποιείς σφιχτά λαστιχάκια

Αυτός είναι ένας κανόνας που θα πρέπει να ακολουθείς μέρα-νύχτα. Ωστόσο, ειδικά το βράδυ μην προτιμάς να κοιμάσαι με τα μαλλιά σου πιασμένα σε κάποιον κότσο, γιατί αυτό εκτός από φθορά της τρίχας, προκαλεί και έντονους πονοκεφάλους. Αν, όμως, η ζέστη σου φαίνεται αφόρητη και πρέπει οπωσδήποτε να τα έχεις μαζεμένα, δοκίμασε ένα low bun με ένα χαλαρό μεταξωτό scrunchie.

Μην κοιμάσαι σε βαμβακερή μαξιλαροθήκη

Έχουμε τονίσει ήδη πολλές φορές, πως οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες είναι μία συνήθεια που πρέπει να αφήσουμε επιτέλους πίσω. Ο βασικός αντικαταστάτης τους είναι πλέον οι μεταξωτές ή σατέν μαξιλαροθήκες που κάνουν καλό τόσο στο πρόσωπο όσο και στα μαλλιά. Αν πάλι δεν είσαι έτοιμη ακόμη να κάνεις αυτή την αλλαγή, δοκίμασε να τυλίξεις τα μαλλιά σου με ένα σατέν μαντήλι πριν τον ύπνο.

Μην πέφτεις για ύπνο χωρίς να καθαρίσεις τα μαλλιά σου από λακ/αφρό ή άλλα προϊόντα

Αν μέσα στη μέρα έχεις βάλει οποιοδήποτε προϊόν styling στα μαλλιά σου, τότε σίγουρα θα πρέπει να λουστείς πριν τον ύπνο ή έστω να τα ξεβγάλεις με κάποιο σπρέι. Αν μείνει αυτά τα προϊόντα στην τρίχα όλη τη νύχτα, το πρωί θα ξυπνήσεις με πολύ ξηρά μαλλιά που δύσκολα θα μπορέσεις να επαναφέρεις.

Διαβάστε επίσης