Πράγματα που σού μαθαίνει η σχέση από απόσταση

Πράγματα που σού μαθαίνει η σχέση από απόσταση Πράγματα που σού μαθαίνει η σχέση από απόσταση

Ειδικά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, οι σχέσεις από απόσταση έχουν μπει στο μικροσκόπιο. Και ίσως έχουν πολλά να μας διδάξουν

Οι σχέσεις από απόσταση ήταν πάντα ένα θέμα που δίχαζε. Άλλοι λατρεύουν τον ρομαντισμό τους, άλλοι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τον σύντροφό τους δίπλα. Μέσα στην περίοδο της πανδημίας, όμως, οι σχέσεις από απόσταση ίσως να βρέθηκαν κάπως πιο «προετοιμασμένες» για όλη αυτή την κατάσταση. Και ίσως, αν κάτσουμε να το σκεφτούμε λίγο, να έχουμε αρκετά μαθήματα να πάρουμε από αυτές – ακόμα κι αν δεν δεν θέλουμε να κάνουμε μία.

Η απόσταση ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα

Λένε ότι όσο περισσότερο κάνεις να δεις τους αγαπημένους σου, τόσο περισσότερο σου λείπουν. Μερικές φορές μπορεί να συμβεί και το αντίθετο, όμως, και αυτό λέει πάρα πολλά. Σε βάζει να σκεφτείς πραγματικά πόσο χρειάζεσαι αυτό το άτομο στην ζωή σου, πόσο μεγάλο ρόλο παίζει και αν θα ήθελες καν να παίζει μεγαλύτερο. Η απόσταση δεν αφήνει χώρο για παιχνίδια μυαλού.

Η απόσταση σε κάνει να καταλαβαίνεις τις αλλαγές…

…αλλά και να τις αναγνωρίζεις, να τις εκτιμάς και να τις διαχειρίζεσαι καλύτερα. Όταν δεν μπορείς να είσαι ουσιαστικά δίπλα στον άνθρωπό σου, μαθαίνεις να τον σκέφτεσαι καλύτερα σαν μια ξεχωριστή οντότητα, με τα δικά του συναισθήματα. Υπάρχει περισσότερο διάθεση για επικοινωνία, παρά για επιβεβαίωση.

Η οικονομία του χρόνου δεν είναι κακό πράγμα

Μπορεί να μην έχετε την δυνατότητα να περάσετε μια ολόκληρη τεμπέλικη μέρα μαζί που θα παρατήσετε και οι δύο την δουλειά και θα χουζουρέψετε. Μπορείτε όμως να το κάνετε την Κυριακή, με την βιντεοκάμερα ανοιχτή. Πρέπει να οργανώνετε την επικοινωνία σας, και αυτό σημαίνει ότι στον χρόνο που έχετε θέλετε απλά να απολαύσετε ο ένας την παρέα του άλλου. Η υπόλοιπη μέρα είναι για δουλειά, για προσωπικά, για οτιδήποτε άλλο. Αλλά ο χρόνος μεταξύ σας είναι ιερός και δεν χωράει καμία σαχλαμάρα.

Η εμπιστοσύνη παίζει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο

Είναι διαφορετικό να εμπιστεύεσαι έναν σύντροφο που μπορείς ανά πάσα στιγμή να δεις, και εντελώς διαφορετικό να εμπιστεύεσαι έναν σύντροφο που μένει, ας πούμε, μισή Ελλάδα μακριά. Είναι μια μορφή τυφλής εμπιστοσύνης, στην οποία παραδίνεσαι – ακόμα κι αν περνάς τις δικές σου, μικρές φρίκες. Συγγνώμη που θα γίνουμε λίγο φιλοσοφικοί, αλλά αλήθεια το «τυφλή» είναι τόσο πλεονασμός μπροστά από το «εμπιστοσύνη». Δεν θα ‘πρεπε να υπάρχει άλλος τρόπος στην αγάπη.

Σε κάνει να αποδέχεσαι τις βαρετές μέρες

Επειδή κάποιες μέρες δεν έχετε να πείτε τίποτα. Δεν συμβαίνει τίποτα αξιόλογο, δεν έχετε κέφια, αλλά δεν είστε και στα πατώματα. Βαριέστε λίγο, σέρνεστε λίγο… ε, και τι να κάνεις; Αν η πρώτη σου αντίδραση εκείνες τις μέρες είναι να φρικάρεις ότι κάτι δεν πάει καλά στην σχέση, η απόσταση απλώς θα σου διδάξει πως οι βαρετές μέρες δεν είναι κακές μέρες. Αντιθέτως, είναι οι μέρες που μπορείς πολύ εύκολα να σώσεις με ένα γλυκό μήνυμα κι ένα «δόξα το θεό».

Διαβάστε επίσης