Κρέμες προσώπου με φρούτα εποχής

Κρέμες προσώπου με φρούτα εποχής Κρέμες προσώπου με φρούτα εποχής

Τα βότανα, τα φρούτα και άλλα φυσικά προϊόντα, είναι τα καλύτερα υλικά για καλλυντικά χωρίς χημικές ουσίες. Διαθέτοντας λίγο από τον χρόνο μας μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας αγνά καλλυντικά με βάση τα φρούτα, όπως αυτά που θα δείτε παρακάτω.

1) Θρεπτική Κρέμα Μήλου

Συστατικά
500 γρ. πολτοποιημένα μήλα
500 μλ. Σιτέλαιο ή Ηλιέλαιο
30 γρ. Κερί μέλισσας
10 γρ. Λανολίνη
Ι00 μλ. Ανθόνερο (από άνθη Μηλιάς, ή Τριανταφυλλιάς)

ΕκτέλεσηΘρεπτική Κρέμα Μήλου
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε κομματάκια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό μέχρι να βράσει ελαφρώς και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τοποθετούμε ένα άλλο πήλινο μπολ μέσα σ’ αυτήν με το λάδι και την λανολίνη. Εκ των προτέρων λιώνουμε το κερί μέλισσας χωριστά σ’ ένα άλλο πήλινο ποτήρι και το ρίχνουμε μέσα στο λάδι και την λανολίνη, αφού έχουν λιώσει. Αμέσως μετά ρίχνουμε τον πολτό μήλου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και να σχηματίσουν μια λεία κρέμα. Ύστερα αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε σταγόνα-σταγόνα το ανθόνερο, ενώ ανακατεύουμε ταυτόχρονα, μέχρι να διαλυθεί το ανθόνερο στην λανολίνη. Το ξαναθερμαίνουμε για λίγο κι έπειτα το περνάμε από ένα τουλπάνι ή από ένα στραγγιστήρι! Γεμίζουμε ένα γυάλινο βαζάκι, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και το κλείνουμε καλά. Έτοιμη η κρέμα μας για όλες της επιδερμίδες!

2) Κρέμα Πορτοκαλιού / Γκρέιπ Φρουτ για Λιπαρές Επιδερμίδες

Συστατικά
Κρέμα Πορτοκαλιού / Γκρέιπ Φρουτ15 γρ. Κερί Μέλισσας
45 γρ. Λανολίνη
125 μλ. Σιτέλαιο ή Ηλιέλαιο
125 μλ. Χυμό από το Πορτοκάλι και Γκρέιπ Φρουτ μαζί

Εκτέλεση
Λιώνουμε το κερί μέλισσας χωριστά. Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό που βράζει ελαφρώς, τοποθετούμε ένα πήλινο μπολ με την λανολίνη, μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε μετά το λιωμένο κερί στην λανολίνη και το λάδι μαζί. Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά. Αμέσως μετά ρίχνουμε σταγόνα-σταγόνα τον χυμό του πορτοκαλιού και γκρέιπ φρουτ στο μίγμα αυτό και ανακατεύουμε συνεχώς. Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το ανακατεύουμε ξανά προσεκτικά μέχρι να κρυώσει το μίγμα και να αρχίζει να γίνεται κρέμα. Τώρα το αδειάζουμε σε γυάλινο βαζάκι και το βιδώνουμε καλά! Έτοιμη η κρέμα για τις κουρασμένες λιπαρές επιδερμίδες!

Σοφία Σαββογιαννάκη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης