After Shave με βιταμίνη Ε (Γαλάκτωμα για μετά το ξύρισμα)

After Shave με βιταμίνη Ε (Γαλάκτωμα για μετά το ξύρισμα) για άντρες After Shave με βιταμίνη Ε (Γαλάκτωμα για μετά το ξύρισμα)

Τα Αιθέρια έλαια, τα βότανα, τα φρούτα, τα λουλούδια και άλλα φυσικά προϊόντα, είναι τα καλύτερα υλικά για καλλυντικά χωρίς χημικές ουσίες. Διαθέτοντας λίγο από τον χρόνο μας μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας αγνά καλλυντικά με βάση τα βότανα, όπως αυτό το ανδρικό γαλάκτωμα για μετά το ξύρισμα.

Υλικά:
1 κρέμα γάλακτος πλήρης
Λάδι Καλέντουλας
Λάδι Χαμομήλι
Λάδι Σπαθόχορτο
Λάδι Αμυγδάλου
Λάδι Ζοζόμπα
Λάδι Σίτου (σιτέλαιο)
Αιθέριο Έλαιο Tea-Tree
Ζελέ Αλόης
Σκόνη Οξείδιο Τιτανίου (προαιρετικά)

After Shave με βιταμίνη Ε (Γαλάκτωμα για μετά το ξύρισμα) Συνταγή:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (200 ml ή 150 ml). Προσθέτουμε τα λάδια: 5 σταγόνες λάδι καλέντουλας, 5 σταγόνες λάδι χαμομήλι, 3 σταγόνες λάδι σπαθόχορτο, 3 σταγόνες λάδι αμυγδάλου, 3 σταγόνες λάδι ζοζόμπα, 3 σταγόνες λάδι σίτου. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζελέ αλόης. Προσθέτουμε 3 σταγόνες Αιθέριο έλαιο Tea-Tree. Από το φαρμακείο μπορούμε να προμηθευτούμε οξείδιο Τιτανίου σε σκόνη. Διαλύουμε τη σκόνη σε αποσταγμένο νερό και προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού στο μείγμα μας. Τέλος προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού  περίπου τα βότανά μας (ροδοπέταλα, χαμομήλι και μολόχα) για 10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Ανακατώνουμε καλά το μείγμα στο μπολ και το ρίχνουμε σε ένα πλαστικό μπουκαλάκι για λοσιόν. Το ανδρικό μας After Shave – Γαλάκτωμα είναι έτοιμο!

Καλή επιτυχία!

Σοφία Σαββογιαννάκη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης