Γιατί δεν πρέπει να πεις στον καινούργιο σύντροφο σου για τις πρώην σχέσεις σου

Γιατί δεν πρέπει να πεις στον καινούργιο σύντροφο σου για τις πρώην σχέσεις σου Γιατί δεν πρέπει να πεις στον καινούργιο σύντροφο σου για τις πρώην σχέσεις σου

Το να λες πολύ συγκεκριμένες προσωπικές πληροφορίες σχετικά με πρώην σχέσεις κλπ επισύρει μια σειρά εσωτερικών συγκρούσεων στον καινούργιο σύντροφο ή ερωτικο παρτενέρ.

Όταν πρωτογνωρίζουμε έναν υποψήφιο σύντροφο – ή και έναν υποψήφιο σεξουαλικό παρτενέρ – παρά την αμηχανία, έχουμε να πούμε πάρα πολλά. Τα ενδιαφέροντά μας, τα παιδικά μας χρόνια (ή έστω οι ανώδυνες πτυχές τους), η δουλειά, οι πολιτικές μας πεποιθήσεις, όλα είναι ανεξερεύνητα τοπία που μπορούν να γίνουν εξαιρετικές αφορμές για συζήτηση.

Συχνά, ωστόσο, είτε από δική μας πρωτοβουλία είτε εξαιτίας της δικής του περιέργειας, η συζήτηση καταλήγει να στρέφεται σε ζητήματα προηγούμενων σχέσεων, και κυρίως στην πιο πρόσφατη. Αν δεν είμαστε πολύ προσεκτικές, αυτό είναι ικανό να καταστρέψει όχι μόνο την ατμόσφαιρα εκείνη την ώρα, αλλά και τις πιθανότητές μας να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο με τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας.

Πότε είναι πρόβλημα;

Αν θέλετε τη γνώμη μας, είναι προτιμότερο να αποφεύγετε πλήρως το συγκεκριμένο θέμα. Η μόνη πληροφορία που έχει σημασία, είναι το γεγονός ότι δεν βρίσκεστε αυτή τη στιγμή σε σχέση – ενδεχομένως και το πότε ολοκληρώθηκε η προηγούμενη.

Όποιο και αν είναι το περιεχόμενο αυτών που θα πείτε, αν επιμείνετε για πολλή ώρα στο ζήτημα, το πιθανότερο είναι να τον κάνετε να σκεφτεί ότι δεν έχετε ξεπεράσει τον πρώην σας. Εδώ που τα λέμε, ίσως να είναι και αλήθεια.

Σε περίπτωση που ο άνθρωπος με τον οποίο βγήκατε σας βλέπει «σοβαρά», το πιθανότερο είναι αυτή η αίσθηση να τον αποτρέψει από το να επιδιώξει περισσότερες συναντήσεις μαζί σας.

Ακόμη, όμως, και αν πρόκειται για κάποιον που δεν έχει καταλήξει ακόμη για το κατά πόσον θα ήθελε κάτι περισσότερο, δεν αποκλείεται αυτό το γεγονός να γίνει η αιτία για να αποφασίσει ότι οι επαφές σας θα παραμείνουν καθαρά σαρκικές.

Φυσικά, ίσως και εσείς αυτό να ψάχνετε. Ακόμη και έτσι, όμως, σίγουρα η βραδιά σας θα είναι πιο ευχάριστη αν εστιάσετε στο «τώρα», αντί να αφήσετε τη σκέψη σας να καλπάσει προς τον όποιο πρώην.

Διαβάστε επίσης