After-Shave Balsam για ευαίσθητες, ξηρές και ευερέθιστες επιδερμίδες

After-Shave Balsam για ευαίσθητες, ξηρές και ευερέθιστες επιδερμίδες άφτερ σέιβ After-Shave Balsam για ευαίσθητες, ξηρές και ευερέθιστες επιδερμίδες

Τα Αιθέρια έλαια, τα βότανα, τα φρούτα, τα λουλούδια και άλλα φυσικά προϊόντα, είναι τα καλύτερα υλικά για καλλυντικά χωρίς χημικές ουσίες. Διαθέτοντας λίγο από τον χρόνο μας μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας αγνά καλλυντικά με βάση τα βότανα, όπως αυτό το After-Shave Balsam για ευαίσθητες, ξηρές και ευερέθιστες επιδερμίδες.

Υλικά:

50 ml αποσταγμένο νερό
30 ml αλκόολ
10 ml λάδι Ζοζόμπα
5 ml γλυκερίνη φυτική
5 ml συμπύκνωμα Αλόη βέρα
5 ml βούτυρο καριτέ
7 ml άμυλο καλαμποκιού ή σταριού (Νισεστές)
3 ml άργιλο ροζ
1-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι (μπλε)
3 σταγόνες άλλα αιθέρια έλαια π.χ. σανταλόξυλο, λεβάντα για άρωμα

Συνταγή:
After-Shave Balsam για ευαίσθητες, ξηρές και ευερέθιστες επιδερμίδεςΑποστειρώνουμε τα σύνεργα σε βραστό νερό και τα σκουπίζουμε με καθαρή πετσέτα.

Βράζουμε το αποσταγμένο νερό σε γυάλινο σκεύος που έχουμε τοποθετήσει σε μπαιν μαρί. και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το νερό, γύρω στους 50 βαθμούς, ρίχνουμε τη γλυκερίνη και την αλόη και τα ανακατεύουμε.

Θερμαίνουμε ελαφρά το λάδι ζοζόμπα σε μπαιν μαρί και λιώνουμε μέσα του το βούτυρο καριτέ, προσέχοντας να μην ξεπεράσει το μίγμα τους 40 βαθμούς θερμοκρασία.

Ρίχνουμε το μίγμα του νερού στο μίγμα των λαδιών και ανακατεύουμε δυνατά με ένα χτυπητήρι, 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Είναι σημαντικό το νερό και το λάδι να έχουν περίπου την ίδια θερμοκρασία 40 βαθμούς.

Προσθέτουμε το αλκοόλ, την άργιλο και το άμυλο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια όταν το μίγμα φτάσει σε θερμοκρασία σώματος. Αφήνουμε τη λοσιόν (αν θέλουμε την βάζουμε στο ψυγείο ή μέσα σε κρύο νερό).

Βάζουμε τη λοσιόν σε μπουκαλάκι γυάλινο σκούρο, και την ανακατεύουμε κάθε φορά πριν τη χρήση.

Καλή επιτυχία!

Σοφία Σαββογιαννάκη
Info:
Πηγή:
Basler.gr

Διαβάστε επίσης