Περιγραφή
Κρεμώδης και πλούσια κοτόσουπα για χειμωνιάτικες μέρες.
Υλικά
1 µεγάλο κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 ξερό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
3-4 καρότα κοµµένα σε λωρίδες
2-3 πατάτες χοντροκοµµένες
1 πράσο ψιλοκοµµένο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
1 αβγό
Χυµό από 3 λεµόνια
Με μια ματιά
- Μερίδες: 6
- Μέθοδος: Κατσαρόλας
Εκτέλεση
Πλένουµε καλά το κοτόπουλο και το κόβουµε σε κοµµάτια. Λιώνουµε το βούτυρο σε µια µεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουµε το κρεμµύδι και σοτάρουµε για 3-4 λεπτά µέχρι να ροδίσει. Ρίχνουµε τα καρότα και τις πατάτες, ανακατέβουµε και έπειτα προσθέτουµε το ψιλοκοµµένο πράσο. Στη συνέχεια προσθέτουµε το κοτόπουλο, το οποίο έχουµε πρώτα πασπαλίσει µε λίγο αλεύρι. Ρίχνουµε 1,5lt νερό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουµε να σιγοβράσει, µε σκεπασµένη την κατσαρόλα, για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα µέχρι να’ρθει να χυλώσει και να γίνει πηχτός ο ζωµός. Όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιµη, φτιάχνουµε το αβγολέµονο, χτυπώντας το αβγό µε το χυµό λεµονιού και προσθέτοντας σταδιακά και σιγά-σιγά ζωµό από την κατσαρόλα. Κατεβάζουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουµε το αβγολέµονο, ανακατεύουµε και την ξανατοποθετούµε στο µάτι της κουζίνας για να πάρει µία βράση ακόµα. Σερβίρουµε τη σούπα ζεστή.