Περιγραφή
Χορταστικά πουγκιά με χειροποίητη ζύμη. Θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.
Υλικά
Ζύμη
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. καλαμποκάλευρο
1 κ. σ. βούτυρο
1-1,5 φλιτζάνι νερό
1 κ. γ. baking powder
μία πρέζα αλάτι
Γέμιση
1-2 κ. σ. ελαιόλαδο
200 γρ. κιμάς
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι λάχανο τριμμένο
λίγο καρότο τριμμένο
1 κύβος λαχανικών
2 κ. σ. cream cheese
1 αυγό
1 ντομάτα
60 γρ. φέτα
60 γρ. κίτρινο τυρί (π.χ. γκούντα)
αλάτι, πιπέρι, κάρι
Με μια ματιά
- Μερίδες: 8-10 κομμάτια
- Μέθοδος: Ψητά
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την ζύμη
•Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια με το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
•Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα χέρια μας τρίβουμε να πάει παντού.
•Ρίχνουμε και το νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας καλά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
•Αφήνουμε για μία ώρα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος.
Φτιάχνουμε την γέμιση
•Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το ελαιόλαδο.
•Προσθέτουμε τον κιμά, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι και κάρι και αφήνουμε να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας συχνά.
•Συνεχίζουμε με το λάχανο και το καρότο και αφήνουμε μέχρι να μαραθούν.
•Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
•Προσθέτουμε τον κιμά στο μίγμα αυγού και ανακατεύουμε.
•Προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, την φέτα τριμμένη με τα χέρια μας και το κίτρινο τυρί.
Συναρμολογούμε
•Κόβουμε το ζυμάρι σε 8-10 κομμάτια.
•Ανοίγουμε με έναν πλάστη το ζυμαράκι σε ένα μέγεθος σαν πιατάκι του καφέ, κι έπειτα συνεχίζουμε να ανοίγουμε μόνο τις άκρες, αφήνοντας το κεντρικό κομμάτι πιο χοντρό.
•Στη μέση που είναι πιο χοντρό βάζουμε μία γεμάτη κουταλιά από το μίγμα μας και με τα χέρια μας δένουμε το ζυμάρι σαν πουγκί κολλώντας το με νερό για να μην μας ανοίξει.
•Ψήνουμε τα πουγκιά στους 190 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
by Elen En.