Φιλέτο σολομού με σάλτσα σαμπάνιας

Φιλέτο σολομού με σάλτσα σαμπάνιας

Φιλέτο σολομού με σάλτσα σαμπάνιας

Περιγραφή

Ένα πιάτο πολυτελές και ντελικάτο

Υλικά

12 φιλέτα σολομού, 60-70 γρ. το καθένα
12 μεγάλα στρείδια
1 βαζάκι μπρικ (κόκκινο χαβιάρι)
6 μέτρια κολοκύθια
6 μέτρια καρότα
1 μικρό μπουκάλι σαμπάνια ή Martini
70-80 ml κρέμα γάλακτος
4 κρόκοι αυγών
6 φούντες μαϊντανού
1 κουταλιά στιγμιαίος ζωμός ψαριού
1 μεγάλο πράσο
200 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλατοπίπερο

Με μια ματιά

  • Μερίδες: 6
  • Μέθοδος: Φούρνου
  • Δυσκολία: Μέτρια

Εκτέλεση

Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το πράσο. Σε βουτυρωμένο ταψάκι, στρώνεται τα φιλέτα του σολομού, αφού τα έχετε αλατοπιπερώσει, ρίχνοντας στα κενά ανάμεσα στα φιλέτα λίγο από το ψιλοκομμένο πράσο. Περιχύνετε με λίγη σαμπάνια, προσθέτετε λίγο στιγμιαίο ζωμό ψαριού, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 10'. Κόβετε τα κολοκύθια και τα καρότα σε σχήμα μικρού μπαστουνιού και τα βράζετε σε αλατόνερο. Ανοίγετε τα στρείδια και διατηρείτε το ψαχνό στο νερό τους.

Σάλτσα:

Σ' ένα κατσαρολάκι, σοτάρετε το υπόλοιπο πράσο. Προσθέτετε, στη συνέχεια, το αλεύρι, σοτάροντας το ελαφρά. Ρίχνετε λίγη σαμπάνια και το ζωμό από το ποσάρισμα του σολομού ή ζωμό ψαριού. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει, για λίγο, ενσωματώνοντας τους κρόκους, αφού πρώτα τους έχετε χτυπήσει με λίγη σαμπάνια. Τέλος, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε όσο αλατοπίπερο κρίνετε απαραίτητο.

Σερβίρισμα και Food Styling:

Toποθετείτε, στο κέντρο κάθε πιάτου, δύο ποσαρισμένα φιλέτα σολομού και, από πάνω, το ψαχνό των στρειδιών και λίγο μπρικ. Γαρνίρετε με τα καρότα και τα κολοκυθάκια, κυκλικά ή σε μπουκέτα (αφού τα σοτάρετε με λίγο φρέσκο βούτυρο) και με τη σάλτσα σαμπάνιας, στα κενά του πιάτου. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και διακοσμείτε με τις φούντες μαϊντανού.

Κατηγορίες Συνταγών