Πουτίγκα Λωτού

Πουτίγκα Λωτού

Πουτίγκα Λωτού

Περιγραφή

Παραδοσιακή αμερικάνικη συνταγή. Συνηθίζεται την ημέρα των ευχαριστιών. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Υλικά

2 φλιτζάνια πολτό λωτού
2 αυγά
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
6 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Με μια ματιά

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες
  • Μέθοδος: Φούρνου
  • Κουζίνα: Αμερικάνικη

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το πολτό λωτού και τα αυγά χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και τη σόδα και προσθέστε τα στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα. Ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Αδειάστε το μείγμα σε ένα πήλινο ταψάκι ή πυρέξ. Ρίξτε λίγες σταγόνες βουτύρου από πάνω.

3. Ψήστε για 2 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο, ανακατεύοντας κάθε 15 λεπτά. Η Πουτίγκα θα έχει σκούρο καφέ χρώμα όταν τελειώσετε. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρετε την πουτίγκα με κρέμα μαρέγκας

Κατηγορίες Συνταγών