Περιγραφή
Γνωστή αλλά κατά τα άλλα υπέροχη συνταγή. Η συγκεκριμένη εκδοχή περιλαμβάνει τυρί φέτα.
Υλικά
1 κιλό γαρίδες Νο 4, αποφλοιωμένες
1/2 κιλό ντομάτες, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
200 γραμμάρια φέτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
λίγη ρίγανη
1/2 φλιτζάνι ούζο
αλάτι
πιπέρι
Με μια ματιά
- Μερίδες: 4
- Μέθοδος: Τηγάνι
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Βάζετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να ξανθίσει. Προσθέτετε τις γαρίδες και τις σοτάρετε και αυτές, ώσπου να ροδίσουν. Σβήνετε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το ούζο, ρίχνετε τις ντομάτες, 1 ποτήρι νερό, λίγη ρίγανη, το σκόρδο, αλατοπίπερο και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει, μαζί με τις γαρίδες. Προς το τέλος, προσθέτετε τη φέτα και το μαϊντανό. Σερβίρετε το σαγανάκι ζεστό.