Σπετζοφάι με γίγαντες

Σπετζοφάι με γίγαντες

Σπετζοφάι με γίγαντες

Περιγραφή

Το σπετζοφάι (ή αλλιώς σπεντζοφάι ή σπετσοφάι) είναι παραδοσιακό, πικάντικο φαγητό της Ιταλικής και Ελληνικής κουζίνας από τηγανισμένα λουκάνικα με σάλτσα από πιπεριές και ντομάτα. Η συνταγή αυτή είναι παραλλαγή με φασόλια γίγαντες

Υλικά

250 γραμμάρια έγχρωμοι γίγαντες-ελέφαντες Πρεσπών
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 μεγάλη φλάσκα μελιτζάνα
2 πράσινες πιπεριές
4 ντομάτες
2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα
300 γραμμάρια συνολικά)
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
1 κουταλιά του γλυκού βασιλικός
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Με μια ματιά

  • Μερίδες: 4-6
  • Μέθοδος: Φούρνου
  • Κουζίνα: Ιταλική

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Κόβετε τη μελιτζάνα σε μικρούς κύβους. Βγάζετε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Κόβετε τις ντομάτες στη μέση και κάθε μισό σε τέταρτα και τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες. Σε μία κατσαρόλα, σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, τις πιπεριές, τη μελιτζάνα και τα λουκάνικα. Αφήνετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και προσθέτετε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό, τους βρασμένους γίγαντες, το βασιλικό και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Αδειάζετε το φαγητό σε ένα ταψί, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30 λεπτά ακόμη.

Κατηγορίες Συνταγών