Περιγραφή
Ζεστή δυναμωτική σούπα με φακές!
Υλικά
1 φλυτζ. τσαγιού φακή χοντρή
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1/4 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο ή ένα μικρό κλαράκι φρέσκο
3 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
2 φύλλα δάφνης
3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μπούκοβο
1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών ή 1 κύβο
Με μια ματιά
- Μερίδες: 4
- Μέθοδος: Κατσαρόλας
- Κουζίνα: Ελληνική
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Πλένουμε τη φακή και τη βάζουμε να βράσει με δύο φλυτζάνια νερό, μαζί με τα δαφνόφυλλα. Πρέπει να γίνει σχετικά πηχτή. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και το σκόρδο. Βάζουμε μια άλλη κατσαρόλα στην φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τις φακές και συνεχίζουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε την φακή να σιγοβράσει μέχρι να χυλώσει. Αφαιρούμε το κλαράκι του δενδρολίβανου και την δάφνη.
Βάζουμε τα περιεχόμενα σε ένα μπλέντερ και πολτοποιούμε. Σερβίρουμε με μία κουταλιά ωμό ελαιόλαδο και κρουτόν. Αν είναι του γούστου σας προσθέστε και λίγη κάπαρη. Θα ενισχύσει τη διακόσμιση αλλά και τη γεύση.