Φάβα Σαντορίνης

Φάβα Σαντορίνης

Φάβα Σαντορίνης

Περιγραφή

Η Φάβα είναι από τα πιο νόστιμα όσπρια. Μπορεί να μαγειρευτεί με πάρα πολλούς τρόπους και να βρίσκετε στο τραπέζι σας είτε ως ορεκτικό είτε ως κύριο πιάτο. Στη συνταγή που ακολουθεί θα σας πούμε ένα εύκολο τρόπο να έχετε ένα πιάτο με φάβα που εκτός από το ότι είναι νόστιμο, μπορεί περιληφθεί στο πλαίσιο μιας μεσογειακής υγιεινής διατροφής.

Υλικά

500 γρ φάβα Σαντορίνης
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Μικρές ελιές, μαϊντανό, κάπαρη, λεμόνι και φρέσκα κρεμμυδάκια ως συνοδευτικά

Με μια ματιά

  • Μερίδες: 4
  • Μέθοδος: Κατσαρόλας
  • Κουζίνα: Ελληνική
  • Δυσκολία: Εύκολη

Εκτέλεση

Βάζουμε τη φάβα στο σουρωτήρι και την πλένουμε κάτω από τη βρύση, με κρύο νερό για δύο ώρες περίπου. Τη βράζουμε σε θερμοκρασία δυνατή, για 10 λεπτά και χύνουμε το πρώτο νερό. Τσιγαρίζουμε στη χύτρα το κρεμμύδι κι όταν αρχίσει να ροδίζει, ρίχνουμε μέσα τη φάβα. Ανακατεύουμε μαζί με το κρεμμύδια για περίπου 3 λεπτά και συμπληρώνουμε νερό τόσο, ώστε να σκεπαστεί. Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα. Όταν η φάβα γίνει χυλός είναι έτοιμη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει και σερβίρουμε με κάπαρη, φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λεμόνι και λίγο ωμό λάδι. Συνοδεύουμε προαιρετικά με τσίπουρο ή κρασί.

Κατηγορίες Συνταγών