Κατσικάκι κλέφτικο

Κατσικάκι κλέφτικο

Κατσικάκι κλέφτικο

Περιγραφή

Έντονο πιάτο που θυμίζει κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι

Υλικά

1 μπούτι κατσικίσιο 1500 γρ.
12 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. βούτυρο
2 μέτρια καρότα
1 1/2 κιλό πατάτες
150 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια ή παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι
5 λαδόκολλες

Με μια ματιά

  • Μερίδες: 5
  • Μέθοδος: Φούρνου
  • Κουζίνα: Ελληνική
  • Δυσκολία: Εύκολη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Καρφώνετε στο μπούτι μερικά κομμάτια σκόρδο και κεφαλοτύρι, αλείφετε με το βούτυρο το κρέας, κόβετε τις πατάτες και τα καρότα και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τα υπόλοιπα κομμάτια σκόρδο και κεφαλοτύρι. Ανοίγετε τα φύλλα της λαδόκολλας, βάζετε πάνω το κρέας και δίπλα τις πατάτες με τα καρότα και τα κλείνετε καλά, δένοντας με έναν σπάγκο. Γεμίζετε ένα ταψί νερό μέχρι την μέση του. Τοποθετείτε μέσα τις λαδόκολλες με το φαγητό και ψήνετε για 2,5 ώρες, περίπου, χωρίς να παραλείπετε να προσθέτετε νερό, όταν χρειάζεται. Όταν ψηθεί, βγάζετε το κατσικάκι από τη λαδόκολλα και σερβίρετε.

Κατηγορίες Συνταγών