Μοσχαράκι γιουβέτσι

Μοσχαράκι γιουβέτσι

Μοσχαράκι γιουβέτσι

Περιγραφή

Δημοφιλές, πιάτο, σήμα κατατεθέν των οικογενειακών τραπεζιών

Υλικά

½ φλιτζάνι εκαιόλαδο
τριμμένο κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
250 γρ. μέτριο κριθαράκι
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (σε μερίδες)
250γρ. χυμό ντομάτας
2 κύβοι μυρωδικών για κρέας
αλάτι
πιπέρι

Με μια ματιά

  • Μέθοδος: Φούρνου
  • Κουζίνα: Ελληνική
  • Δυσκολία: Εύκολη

Εκτέλεση

1.Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας καλά από όλες τις μεριές. Προσθέτετε το σκόρδο, το χυμό ντομάτας, ½ φλιτζάνι νερό, τους κύβους μυρωδικών, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε το φαγητό περίπου μια ώρα σκεπασμένο.

2.Βάζετε το κρέας σε σκεύος για γιουβέτσι με τη σάλτσα του και αδειάζετε γύρω του το κριθαράκι. Προσθέτετε νερό και σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο. Βάζετε το φαγητό στο φούρνο και το ψήνετε 45 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος κάνετε συχνό έλεγχο αν χρειάζεται και άλλο νερό για να μη στεγνώσει το φαγητό.

3.Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζετε, αν θέλετε, με τριμμένο τυρί και δυναμώνετε τη θερμοκρασία 200. Αφήνετε το φαγητό να πάρει χρώμα 15 λεπτά ακόμα.

Κατηγορίες Συνταγών