Τυροκροκέτες

Τυροκροκέτες

Τυροκροκέτες

Περιγραφή

Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

250 γρ. μυζήθρα/φέτα
120 γρ.τυρί γκούντα τριμμένο
120 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο
Αλάτι, πιπέρι
Άνηθο
Λάδι για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα
Αλεύρι
1 – 2 αυγά χτυπημένα με 1 – 2 κουταλιές νερό
Γαλέτα τριμμένη

Με μια ματιά

  • Μερίδες: 6
  • Μέθοδος: Τηγάνι
  • Κουζίνα: Αμερικάνικη
  • Δυσκολία: Εύκολη

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τα τυριά, το αυγό και όσο αλεύρι χρειάζεται και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα εύπλαστο μείγμα. Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι και άνηθο. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα οποία περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από τη γαλέτα. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Σερβίρονται ζεστά.

Κατηγορίες Συνταγών