Περιγραφή
Καλοκαιρινό αγαπημένο ελληνικό φαγητό.
Υλικά
6 μεγάλες μελιτζάνες
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φρέσκια μεγάλη τομάτα τριμμένη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Με μια ματιά
- Μέθοδος: Melt
- Κουζίνα: Ελληνική
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τα πράσινα κομμάτια αφήνοντας το κοτσάνι.
Βάζουμε τις μελιτζάνες στον πάγκο μας και όπου σταθούν κάνουμε δυο μεγάλες χαραξιές χωρίς να τις τρυπήσουμε πέρα ως πέρα.
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε νερό με αλάτι για να ξεπικρίσουν για 1-2 ώρες.
Τις πιέζουμε να φύγουν τα υγρά τους και τις τηγανίζουμε ελαφρά (εναλλακτικά μπορούμε να τις βάλουμε στο grill)
Τις ακουμπάμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να μαζέψει το λάδι.
βάζουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε για να μαλακώσουν.
Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα βγάζουμε απ’ τη φωτιά.
Τακτοποιούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με τα χαραγμένα μέρη προς τα πάνω. Με ένα πιρούνι ανοίγουμε το ανοίγματα προσεκτικά να μην τρυπήσουμε το φλοιό.
Τις γεμίζουμε με το μείγμα των κρεμμυδιών και ρίχνουμε από πάνω περιχύνω την τομάτα
Ψήνουμε στους 200° C
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό όπως όλοι ξέρουμε τρώγεται η κρύο η το αφήνουμε να ξεκουραστεί και το τρώμε χλιαρό. Παρόλο που περιέχει μόνο λαχανικά είναι βαρύ φαγητό.