Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια (Χωρίς κρέας και αυγολέμονο)

Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια (Χωρίς κρέας και αυγολέμονο)

Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και μανιτάρια (Χωρίς κρέας και αυγολέμονο)

Περιγραφή

Το παραδοσιακό φαγητό Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και αυγολέμονο είναι από τα αγαπημένα μου και το θεωρώ αξεπέραστο πιάτο. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δεν το τρώνε ποτέ είτε επειδή είναι χορτοφάγοι, είτε επειδή δεν τους αρέσει το αυγολέμονο. Σε αυτούς λοιπόν προτείνω αυτή την ελαφριά παραλλαγή του γνωστού πιάτου, «Κολοκυθάκια γεμιστά με μυρωδικά, ρύζι και μανιτάρια», συνοδευμένο με άριστο Ελληνικό γιαουρτάκι!

Υλικά

8-10 φρέσκα κολοκυθάκια
1 κούπα ρύζι καρολίνα
1 κούπα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομματάκια
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 λεμόνι (το ξύσμα και τον χυμό του)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ζεστό νερό
Αλάτι - Πιπέρι

Με μια ματιά

  • Μέθοδος: Κατσαρόλας
  • Δυσκολία: Μέτρια

Εκτέλεση

Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και τα αδειάζουμε προσεκτικά κρατώντας την ψίχα τους. Διαλέγουμε και ψιλοκόβουμε την ψίχα (πετάμε αυτή που έχει τα πολλά σπόρια).

Σοτάρουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με τα μανιτάρια, το καρότο, την ψίχα, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο και το ξύσμα. Προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.

kolokythakia_me_ryzi_2

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με ένα κουταλάκι του γλυκού και τα στρώνουμε όσο μπορούμε πιο κολλητά το ένα με το άλλο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο που έμεινε και συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από την μέση των κολοκυθιών. Αλατοπιπερώνουμε.

kolokythakia_me_ryzi_3

Βάζουμε για βάρος ένα πιάτο πάνω από τα κολοκυθάκια και σιγοβράζουμε το φαγητό για μία ώρα με κλειστό καπάκι.
Σερβίρουμε με γιαουρτάκι.

Καλή Όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Πηγή: http://eri-captaincook.blogspot.com/

Κατηγορίες Συνταγών