Περιγραφή
Η συνταγή είναι από την Καστοριά, και λέγεται και «Γριβάδι στον ταβά»
Υλικά
1 ψάρι γριβάδι (3 κιλά περίπου)
2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
¼ του φλιτζανιού ξύδι
Αλάτι
Λίγο κόκκινο πιπέρι
Αλεύρι
Με μια ματιά
- Μέθοδος: Φούρνου
- Κουζίνα: Ελληνική
- Δυσκολία: Μέτρια
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και αλατίζουμε το γριβάδι. Λαδώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά, το σκόρδο και το μαϊντανό. Αφού αλευρώσουμε το ψάρι, το βάζουμε στο ταψί και τοποθετούμε γύρω γύρω τις ντομάτες και τις πιπεριές. Απλώνουμε φρυγανιά πάνω στο γριβάδι και προσθέτουμε το πιπέρι. Χτυπάμε το λάδι με το ξύδι. Προσθέτουμε το λαδόξυδο και λίγο νερό. Ψήνουμε το φαγητό μας στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για μία ώρα, περίπου.