Περιγραφή
Παλιά ιταλική συνταγή για σπαγγέτι με πουλερικά
Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
8-10 μανιτάρια
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
500 γρ. παρμεζάνα
200 γρ. μαγιονέζα
1 ποτηράκι κρασί λευκό
το χυμό από 2 λεμόνια
200 γρ. κρέμα γάλακτος
μια πρέζα πάπρικα
1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 κουταλιά γεύση ζωμός λαχανικών
200 γρ, αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζανάκι μαργαρίνη
αλάτι και πιπέρι
Με μια ματιά
- Μερίδες: 4
- Μέθοδος: Φούρνου
- Κουζίνα: Ιταλική
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες
Φιλετάρουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτοντας λίγη πάπρικα. Βράζουμε το κοτόπουλο σε καυτό νερό με λίγο ελαιόλαδο κι αλάτι.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε τοη μαργαρίνη, προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς με με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε 500 γρ. ζωμό λαχανικών και την κρέμα γάλακτος, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 200 γρ. παρμεζάνα, το κρασί, το χυμό λεμονιού και τη μαγιονέζα.
Βράζουμε τα μακαρόνια για 3-4 λεπτά για να μαλακώσουν και στραγγίζουμε.
Αλείφουμε πυρίμαχο σκεύος με μαργαρίνη και βάζουμε λίγα μακαρόνια ώστε να καλύπτεται η βάση. Από πάνω βάζουμε το κομμάτια του κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Καλύπτουμε με μια στρώση σάλτσας.
Επαναλαμβάνουμε με μια ακόμα στρώση απ' όλα τα υλικά με τη σειρά που τα βάλαμε αρχικά, σκεπάζοντας με μια πλούσια στρώση σάλτσας, πασπαλισμένη με παρμεζάνα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 10-15 λεπτά