Περιγραφή
Σάλτσα μουστάρδας για μαρινάρισμα ψητών και όχι μόνο. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για περισσότερες χρήσεις!
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού (φυσικός)
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι,
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα,
1 σκελίδα σκόρδο (λειωμένη),
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1 μπάρα βούτυρο (50 γρ.)
1/2 φλιτζάνι ξύδι απλό ή μηλόξυδο.
Με μια ματιά
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Σε ένα φλιτζάνι τσαγιού προσθέστε το χυμό λεμονιού, το αλεύρι, το πιπέρι, την μουστάρδα, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αναμίξτε τα όλα μαζί. Συμπληρώστε το φλιτζάνι με το ξύδι και ανακατέψτε καλά. Σε μια κατσαρόλα λιώστε 1 μπάρα βούτυρο και προσθέστε το μίγμα του φλιτζανιού. Βάλτε το σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει 3-4 λεπτά, ανακατώνοντας συνεχώς. Κατεβάστε το και αφήστε το να κρυώσει. Μπορείτε να διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε. Εάν το μίγμα έχει σκληρύνει στο ψυγείο, βάλτε το σε φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα για να μαλακώσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Φτιάξτε μια ποσότητα αυτής της σάλτσας και διατηρήστε την στο ψυγείο στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε για να μαρινάρετε κρέας ή λαχανικά. Προσθέστε λίγο περισσότερο ξύδι αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα σαν ντρέσινγκ σαλάτας.