Περιγραφή
Ένα ορεκτικό που μοσχοβολάει θάλασσα.
Υλικά
1 ½ κιλό χταπόδι (μόνο τα πλοκάμια)
1 κούπα ελαιόλαδο
¾ κούπα ξύδι
3 φύλλα δάφνης
Με μια ματιά
- Μερίδες: 6
- Μέθοδος: Τηγάνι
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Βάζουμε το χταπόδι στο τηγάνι μαζί με τη δάφνη και το αφήνουμε να σιγοβράσει στο ζουμί του, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιει τα υγρά του, σκεπασμένο.
Μόλις στεγνώσει, ρίχνουμε το ξύδι και μόλις το πιει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε για λίγο, μέχρι να ψηθεί.