Ριζότο με πεπόνι

Ριζότο με πεπόνι

Ριζότο με πεπόνι

Περιγραφή

Ένα ελαφρύ και δροσερό πιάτο

Υλικά

300 γραμμ. ρύζι Καρολίνα
1 μικρό πεπόνι
1 κρεμμυδάκι
100 ml κρέμα γάλακτος
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 ποτήρι μικρό μπράντι
3 κουταλιές παρμεζάνα
1 ματσάκι κρεμμυδόχορτο (τσάιβ)
3 κουταλιές βούτυρο
αλατοπίπερο

Με μια ματιά

  • Μερίδες: 4
  • Μέθοδος: Κατσαρόλας
  • Κουζίνα: Αμερικάνικη
  • Δυσκολία: Εύκολη

Εκτέλεση

Αφαιρέστε από το πεπόνι την ψίχα και κόψτε τη σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και ανακατέψτε το με το βούτυρο και 3-4 κουταλιές ζωμό.

Σοτάρετε το ρύζι, προσθέστε το μπράντι κι όταν εξατμιστεί ρίξτε το μισό πεπόνι, ανακατέψτε και ψήστε το ρύζι για 10 λεπτά, ρίχνοντας λίγο καυτό ζωμό κάθε φορά που το ρύζι θα απορροφά τον προηγούμενο.

Προσθέστε το υπόλοιπο πεπόνι, αλατοπιπερώστε, ρίξτε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο κρεμμυδόχορτο.

Κατεβάστε την κατσαρόλα, σκεπάστε την και αφήστε να περάσουν 2-3 λεπτά πριν σερβίρετε.

Κατηγορίες Συνταγών