Περιγραφή
Βασική συνταγή ζύμης για να φτιάξετε κρέπες και μετά να τις γεμίσετε με ότι υλικό θέλετε.
Υλικά
2 αβγά
1 φλ. γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. αλεύρι
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
λάδι ή βούτυρο για το τηγάνισμα
Με μια ματιά
- Μερίδες: 15 - 20 κρέπες (ανάλογα με το τηγάνι)
- Μέθοδος: Τηγάνι
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Πρώτα χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο βούτυρο και μια μικρή ποσότητα της ζύμης που ίσα να καλύπτει το τηγάνι μας. Όταν είναι εύκολο να ανασηκωθούν οι άκρες της κρέπας, είναι έτοιμη για γύρισμα. Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι. Δεν χρειάζονται πολλή ώρα ψήσιμο, 2-3 λεπτά φτάνουν.
Γεμίζουμε τις κρέπες μας με ότι υλικά θέλουμε. Μπορούμε και να τη βάλουμε στο φούρνο για να λιώσει η γέμιση.
Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη 1 κουτ. ζάχαρη, αλάτι ή λικέρ.