Αφαιρέστε την μυρωδιά από τα καινούρια ρούχα

Αφαιρέστε την μυρωδιά από τα καινούρια ρούχα Αφαιρέστε την μυρωδιά από τα καινούρια ρούχα

Συχνά προσφέρουμε ρούχα σαν δώρο τώρα τις γιορτές, αλλά δεχόμαστε και παρόμοια δώρα. Μερικές φορές όμως, τα καινούρια ρούχα κουβαλάνε μαζί τους και καινούριες μυρωδιές, ενοχλητικές στην όσφρησή μας. Αυτή η μυρωδιά είναι ενδεικτική της παρουσίας τοξικών χημικών ουσιών στο ύφασμα.

Μια απλή λύση:
Ξεφορτωθείτε και τη μυρωδιά και τις χημικές ουσίες με μια απλή μέθοδο που θα σας προτείνω παρακάτω:

Πλένετε πρώτα τα καινούρια ρούχα ή στρωσίδια και έπειτα φορέστε τα ή στρώστε τα, εκτός αν είναι 100 τοις εκατό οργανικά. Αυτή η μυρωδιά προέρχεται από ένα ισχυρό μείγμα χημικών ουσιών όπως η φορμαλδεΰδη και κάποιες ρητίνες, και θα πρέπει να αφαιρεθεί. Οι χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται στην τελική επεξεργασία του υφάσματος με πολλαπλούς σκοπούς, όπως η αντίσταση στους λεκέδες, η αποφυγή του τσαλακώματος ή ακόμα και η απολύμανση. Οι περισσότερες περιέχουν πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs), οι οποίες, όπως η φορμαλδεΰδη, ενοχλούν συνήθως το αισθητήριο της όσφρησης και πιθανό να είναι καρκινογόνες.

Αφαιρέστε την μυρωδιά από τα καινούρια ρούχαΗ «συνταγή» που σας δίνω εδώ είναι αυτή που χρησιμοποιώ εγώ για ν’ απομακρύνω με επιτυχία αυτήν τη μυρωδιά από τα ρούχα. Λειτουργεί επίσης και για την απομάκρυνση χημικών ουσιών, χαμηλού επιπέδου, που χρησιμοποιούμε κανονικά στο σπίτι, όπως τα αρώματα.

Τοποθετούμε τα ενδύματα στο πλυντήριο ρούχων με αρκετό νερό, ώστε να τα καλύπτει. Ραντίζουμε με ένα φλιτζάνι περίπου σόδα τα ρούχα που έχουμε μέσα στο πλυντήριο και αφήνουμε να μουλιάσουν για μια νύχτα. Αφού έχει γίνει το απαραίτητο μούλιασμα, ρυθμίζουμε το πλυντήριο να γυρίσει για μερικά λεπτά. Ξεπλένουμε με το τρόπο που συνηθίζουμε. Επαναλαμβάνουμε τη μέθοδο μέχρι να πάψουν τα ρούχα να μυρίζουν.

Αφαιρέστε την μυρωδιά από τα καινούρια ρούχαΜερικά ενδύματα εισαγωγής εμποτίζονται τώρα με μακράς διάρκειας απολυμαντικά. Μπορείτε να εντοπίσετε αυτά τα ρούχα από τη μυρωδιά και μόνο. Είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί η μυρωδιά τους και η μέθοδος που σας ανέφερα παραπάνω, δεν έχει πάντα θετικά αποτελέσματα σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Η καλύτερη λύση είναι να μην αγοράσετε αυτά τα ρούχα. Εγώ έχω αρχίσει έναν κατάλογο με τις εταιρίες που απολυμαίνουν τα ρούχα τους με δυσάρεστα για την όσφρησή μου απολυμαντικά.

Συμβουλή: Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε τρόπο, τον δικό μου ή κάποιον άλλο, για ν’ απομακρύνετε τις μυρωδιές, να διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες και να τεστάρετε πρώτα το ύφασμα. Κάθε άνθρωπος ή ύφασμα ή υλικό μπορεί να αντιδράσουν διαφορετικά σε μια συγκεκριμένη προτεινόμενη χρήση.

 

Διαβάστε επίσης